Sara Battaglija, modna kreatorka iz Milana, predstavila nam je novu ready to wear kolekciju za sezonu proleće 2021. i njome u meni probudila ogromnu nostalgiju za letom koje ove godine nisam imala. U nadi da će neke od ovih komada biti moguće nositi naredne godine, prolazim kroz fotografije lookbook-a na plaži i govorim sebi da će na kraju sve biti okej.

Sara je modni studio osnovala u Milanu u kom je i završila studije na Brera umetničkoj akademiji, a do sada je od poznatijih modnih brendova sarađivala sa modnom kućom Salvatore Ferragamo. Poznata po svojim dobro ukrojenim modelima u jarkim bojama i sa zanimljivim paternima, Sara uspeva da na savremen način u modu unese estetiku 50-ih i 60-ih godina prošlog veka.

U ovoj kolekciji, Sara se odlučuje za DIY pristup, pa tako po ugledu na Pierpaolo Piccioli-ja, modnog direktora kuće Valentino, i ona lookbook fotografije radi sama. U ovaj izazov upustila se samo uz prijateljicu koja je po struci model, a nije angažovala čak ni tim za šminku i frizuru. Ponosno, takođe, ističe da fotografije nisu prošle ni kroz proces retuširanja, tako da je sve što vidimo na njima baš onakvo kakvo jeste. Fotografisanje se održalo u Forte dei Marmi, italijanskom resortu čuvenom po svojim kućicama duginih boja na plaži. Želela je, kaže, da nakon perioda restrikcija, kroz svoju kolekciju prikaže ideju slobode i ljubavi prema životu.

Comments