Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Saveti kako da pronađeš idealan oblik obrva za sebe

Saveti kako da pronađeš idealan oblik obrva za sebe

1/3

Nije tajna da nam od svih obrve često zadaju ozbiljne probleme. Generalno ne obraćamo pažnju i one su u teoriji samo element koji dopunimo kad završimo sa šminkanjem, ali zapravo je tako samo ukoliko je sve dobro odrađeno, ako znaš koji je tvoj oblika, koja je rutina, i kakav tretman tvojim obrvama odgovara. U suprotnom nam prvo one privuku pažnju kada nešto nije kako treba. Ništa na licu toliko ne skrene pažnju kao kada vidimo nekoga (ili još gore sebe) sa precrtanim, pretamnim obrvama, ili sa pogrešnim lukom, ili pak pretanko iščupanim. Odjednom one su sve što vidimo na nečijem licu i ne možemo da odvojimo pogled. Prostor za grešku je priličan, i da bi sve bilo bilo na mestu i baš kako treba, trebalo bi odgovoriti sebi na nekoliko pitanja i pratiti korake u ovoj samo naizgled lakoj potrazi. Upravo zato, sastavili smo ultimativni vodič koji će ti olakšati ovo kretanje i traganje.

Zašto je vreme da prestanemo da popunjavamo obrve? Šta raditi umesto toga?

Većina devojaka pretera kada je iscrtavanje obrva u pitanju i to im oduzme karakter, i specifičnost, jer sve obrve počinju da izgledaju isto samo prilepljene da drugačija lica. Uniformnost koja se događa je izuzetno nezanimljiva i ono što uvek privlači pažnju su individualnost i jedinstveni izgled. Umesto da tražiš “savršene obrve” kreni u potragu za onima koje su “savršene za tebe”. Zapitaj se kakve obrve bi tebi odgovaraju, tvom obliku lica, generalnom stajlingu, vrsti šminke koju nosiš. Što više smanjiš docrtavanje to će obrve izgledati prirodnije i bolje će se prirodno uklapati uz tvoje lice. Umesto popunjavanja olovkom probaj da koristiš gel za obrve u boji ili providan i četkicu kojom ćeš ih pročešljati, i postaviti u idealan oblik.

Kako naći pravu kosa-obrve kombinaciju? 

Dodavanje boje tj docrtavanje obrva je dobar način da istakneš prirodnu boju svojih obrva (ukoliko ne preteraš naravno). Sve se izjednači u nijansi i sjaju i dobijaš savršenu boju. Možeš da se opredeliš sa ekstremne kombinacije poput Marilyn Monroe i njene platinaste kose i tamnih obrva, što je hrabro i super seksi. Ili da tražiš boju što približniju tvojim prirodnim obrvama, jer kakava god da ti je kosa, to je sigurna opcija koja se uklapa uz tvoje lice. Što više dodaš boje u luk obrve to ćeš taj deo intenzivirati i možeš da se igraš sa tim u zavisnosti od celokupnog looka. Mekši luk, oštriji… isprobaj sve!

Gigi Hadid svoje obrve ostavlja u njihovoj prirodnoj boji, koje prate boju njene kose. Ništa ekstremno, veoma suptilno i prirodno.

Editors choice