Imati besprekornu kožu lica san je svake žene, ali mnoge od nas taj san ne dosanjaju. Srećom, danas postoji mnoštvo preparata koji nam pomažu da, uprkos ovim problemima, idemo sa visoko podignutom glavom, samo je potrebno da znamo prave trikove.

Najvažnija stvar koju treba znati prilikom sakrivanja nedostataka na koži lica jeste prespektiva iz koje ih gledate. Dobro pogledajte kožu lica i istražite koji su njeni delovi najproblematičniji. Ako imate nekoliko mana ili kolutove ispod očiju, to nije razlog da na lice nanosite tonu šminke. Neka vaša koža ima prirodan sjaj, a mi vam dajemo nekoliko saveta kako da sakrijete sve nedostatke na koži lica.

Kako da sakrijem bubuljice

Većina nas kada želi da ukloni bubuljice koristi proizvode koji imaju tu namenu, ali oni često ne prijaju našoj koži. Preporučujemo vam da ovaj problem rešite tako što ćete hidrirati kožu, a onda nanesite tanak sloj podloge. Tako ćete pokriti bubuljice mnogo više nego što biste inače, čime ćete smanjiti upotrebu korektora. Stavite potom korektor direktno na bubuljicu i razmažite prstom da bi upio.

Nažalost, pokrivanjem bubuljice nećemo rešiti ovaj problem, jer se podloga mora stalno korigovati.  U zavisnosti od tipa kože, to može značiti da ćete morati da se borite sa suvom, masnom ili kožom koja svrbi, a svi znamo da su i prljave ruke glavni neprijatelj kože. Stoga, koristite tufer ili četkicu za šminku kako biste uklonili korektor sa vaše kože, pre nego što ga ponovo nanesete na problematičnu zonu.

beauty saveti kako da zakamuflirate nedostatke na kozi lica nega koze Saveti za negu i lepotu: Kako da sakrijem nedostatke na licu

Kako da pokrijem podočnjake

Prvi korak u uklanjanju podočnjaka jeste otkrivanje razloga zbog kojih su se oni pojavili. Neke žene imaju tamne podočnjake zato što im je koža tanka, pa je zbog toga vidljivost krvnih sudova veća. Druge, pak, imaju kesice ispod očiju koje i izazivaju pojavu tamnih kolutova. Ako vaši podočnjaci nestaju kada podignete glavu, onda je vaš problem kratkotrajan, te je dovoljno da samo stavite svetliji korektor, kako biste prosvetlili tu oblast. Ako su vam podočnjaci stalno veoma izraženi, koristite kremastiju podlogu, jer će ona bolje pokriti problematičnu oblast.

Kako da pokrijem crvenilo na koži

Neprestano crvenilo na koži umnogome zavisi od toga kako negujete kožu. Vrlo je važno da znate zašto je vaša koža crvena, jer u suprotnom samo tretirate simptome, a ne sam problem. Ako znate zašto je vaša koža crvena, najbolje bi bilo da tretman počnete tako što ćete na lice staviti prajmer različitih nijansi, jer će on ukloniti većinu crvenila sa lica. Nikako ga ne kompenzujte korektorom, jer ćete na kraju izgledati kao da ste stavili masku.

Comments