Da se razumemo – svi imamo nezdrave navike ove ili one prirode i baš zato ne želimo da te kritikujemo zbog tvog stila života, već da ti pomognemo da tvoja koža zbog toga ne pati. Pušenje, alkohol, loša ishrana i slični poroci i te kako utiču na izgled tvoje kože, a dok ne odlučiš da prekineš sa tim, ovo su saveti za negu koji će ti pomoći da smanjiš posledice svog stila života na izgled svoje kože.

Pušenje

Svi znamo da pušenje čini da naša koža izgleda starije nego što jeste, ali bore nisu jedini problem. Tu je i suva koža bez sjaja, koja izgleda beživotno i sivo. 

Šta možeš da uradiš?

Koristi proizvode za negu koji podstiču protok krvi, kako bi tvoja koža povratila sjaj i živost. Ginseng, nana i ruzmarin su neki od prirodnih sastojaka koji bi trebalo da se nađu u proizvodima koje koristiš jer osvežavaju kožu i vraćaju joj sjaj.

Svakog dana pusti glavu da visi nadole na tri minuta (na primer, lezi i preko ivice kreveta pusti glavu da slobodno “pada”). Ova pomalo smešna vežba takođe podstiče cirkulaciju i posle nekog vremena može da smanji efekat pušenja na izgled kože.

Obavezno koristi piling kako bi osvežila izgled kože i uklonila mrtve ćelije sa njene površine.

Antioksidanti su takođe jako važni za izgled kože jer utiču na proizovdnju kolagena zahvaljujući kom koža izgleda sveže i mladoliko. Osim u nezi, bitno je uključiti ih i u ishranu i to kroz citruse (limun, limeta, pomorandža, grejp), šargarepu, slatki krompir…

Saveti za negu kojima ćeš smanjiti posledice nezdravih navika na izgled tvoje kože 3 Saveti za negu kojima ćeš smanjiti posledice nezdravih navika

Preskakanje čišćenja lica pre spavanja

Apsolutno niko nikad ne bi preskočio čićšenje lica uveče pred spavanje da nije premoren. Tih nekoliko minuta ekstra truda na sve što smo u toku dana uradili zaista deluje kao nemoguće za dati…

Šta možeš da uradiš?

Jednostavno je – treba da prevariš sebe! Šalu na stranu, na vidno mesto u kupatilu stavi par najvažnijih proizovda za čišćenje koje ćeš upotrebiti pre ili nakon pranja zuba odnosno pripremanja za spavanje u kupatilu koji će ti služiti kao podsetnik. Ne preteruj sa količinom, ne komplikuj proces, bitno je samo da očistiš lice i odeš na spavanje – u najkraćem roku.

Druga stvar koja je u ekstremnim situacijama dozvoljena jesu maramice za čišćenje lica/skidanje šminke, ali imaj na umu da je *obavezno* da nakon njih ispereš kožu vodom da bi one imale efekta. U suprotnom, sve ćeš samo razmazati i pritom učiniti koži štetu kao da si na nju nanela sapun i nisi je isprala. Dakle, maramice su ok, ali uz obavezno ispiranje i – pravac krevet!

Comments