Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Saveti za putovanja: Grčka ostrva i Italija

Saveti za putovanja: Grčka ostrva i Italija

Moja nedoumica po pitanju putovanja je Lefkada ili Krf? Koje je ostrvo interesantnije za mlade? I gde su lepše plaže? (Tanja, 30)

Tanja, što se tiče plaža, svakako je Lefkada u prednosti. Kažu da su to jedne od najlepših plaža u Grčkoj. Mesto je idealno ukolko želiš da napuniš baterije i da se od svega dobro odmoriš uz tirkizno more. Krf je ostrvo puno zelenila – jedan veliki park. Plaže su nešto lošijeg kvaliteta – nije beli pesak kao u Lefkadi, ali svakako je interesantniji za provod. A usput i za turističko razgledanje, jer postoji toliko  značajnih stvari koje tamo možeš videti.

Gde letovati u 2013. godini? Preporučite mi neko ne tako popularno mesto. (Ivan, 33)

Na izbor mesta za letovanje utiču svakako mnogi faktori – kako do tamo, kakav odmor želiš (aktivan ili pasivan), da li ti je btan noćni provod, šoping, susretanje  sa novim kulturama, budžet… Ja bih preporučio recimo El Gouna u Egiptu, Djerbu u Tunisu, Crikvenicu ili, recimo, idealno mesto za miran odmor – Krašići u Crnoj Gori. Ako te, pak, vuče Grčka, predlažem Nikiti.

hotel mulino firenze city 002 Saveti za putovanja: Grčka ostrva i Italija

Firencu ne smete propustiti

Putujem u Italiju. Šta ne smem propustiti u Firenci? (Jelena, 28)

Jelena, biću pristrasan – Firenca je predivan grad koji vas vraća vekovima unazad… Najkraći odgovor bi bio – ne smeš propustiti Firencu, tamo svaki ćošak priča svoju priču. Moja preporuka je da razgledanje kreneš sa Piazzale Michelangelo. Kupiš sebi najbolji gelato na svetu i uživaš u ukusu i pizoru. Upravo sa ovog trga pruža se pogled na celu Firencu i katedralu. Ispod replike Mikelanđelovog Davida je obavezno slikanje. E kada si udahnula FIrencu onako u “komadu “, posveti se palatama Medicci i Vecchio, čuvenoj galeriji Ufizi, Mikelanđelovom grobu. Ne smeš propustiti čuveni most Vecchio i reci Arno. Ne zaboravi da dok razgledaš ove znamenitosti upamtiš gde sve nailaziš na ulice koje su prepune radnji sa suvenirima, markiranom garderobom i kožom, jer nakon obilaska i čuvene firentinske kafe, šoping dođe kao relaksacija.

Pišite nam na e-mail: redakcija@wannabemagazine.com ukoliko imate bilo koje pitanje vezano za putovanja, tražite savet ili preporuku za odmor.

Više o turističkoj agenciji “Kompas” saznajte na našem Lifestyle vodiču.


Aleksandar Danilović je marketing manadžer turističke agencije Kompas.


Editors choice