16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Moja nedoumica po pitanju putovanja je Lefkada ili Krf? Koje je ostrvo interesantnije za mlade? I gde su lepše plaže? (Tanja, 30)

Tanja, što se tiče plaža, svakako je Lefkada u prednosti. Kažu da su to jedne od najlepših plaža u Grčkoj. Mesto je idealno ukolko želiš da napuniš baterije i da se od svega dobro odmoriš uz tirkizno more. Krf je ostrvo puno zelenila – jedan veliki park. Plaže su nešto lošijeg kvaliteta – nije beli pesak kao u Lefkadi, ali svakako je interesantniji za provod. A usput i za turističko razgledanje, jer postoji toliko  značajnih stvari koje tamo možeš videti.

Gde letovati u 2013. godini? Preporučite mi neko ne tako popularno mesto. (Ivan, 33)

Na izbor mesta za letovanje utiču svakako mnogi faktori – kako do tamo, kakav odmor želiš (aktivan ili pasivan), da li ti je btan noćni provod, šoping, susretanje  sa novim kulturama, budžet… Ja bih preporučio recimo El Gouna u Egiptu, Djerbu u Tunisu, Crikvenicu ili, recimo, idealno mesto za miran odmor – Krašići u Crnoj Gori. Ako te, pak, vuče Grčka, predlažem Nikiti.

hotel mulino firenze city 002 Saveti za putovanja: Grčka ostrva i Italija

Firencu ne smete propustiti

Putujem u Italiju. Šta ne smem propustiti u Firenci? (Jelena, 28)

Jelena, biću pristrasan – Firenca je predivan grad koji vas vraća vekovima unazad… Najkraći odgovor bi bio – ne smeš propustiti Firencu, tamo svaki ćošak priča svoju priču. Moja preporuka je da razgledanje kreneš sa Piazzale Michelangelo. Kupiš sebi najbolji gelato na svetu i uživaš u ukusu i pizoru. Upravo sa ovog trga pruža se pogled na celu Firencu i katedralu. Ispod replike Mikelanđelovog Davida je obavezno slikanje. E kada si udahnula FIrencu onako u “komadu “, posveti se palatama Medicci i Vecchio, čuvenoj galeriji Ufizi, Mikelanđelovom grobu. Ne smeš propustiti čuveni most Vecchio i reci Arno. Ne zaboravi da dok razgledaš ove znamenitosti upamtiš gde sve nailaziš na ulice koje su prepune radnji sa suvenirima, markiranom garderobom i kožom, jer nakon obilaska i čuvene firentinske kafe, šoping dođe kao relaksacija.

Pišite nam na e-mail: redakcija@wannabemagazine.com ukoliko imate bilo koje pitanje vezano za putovanja, tražite savet ili preporuku za odmor.

Više o turističkoj agenciji “Kompas” saznajte na našem Lifestyle vodiču.


Aleksandar Danilović je marketing manadžer turističke agencije Kompas.


Editors choice