Dečko i ja planiramo već sada da uplatimo letovanje. Kako smo oboje avanturističkog duha i romantični, zanima me koji primorski grad biste nam predložili? (Katarina, 28)

Draga Katarina, za takve poput vas postoji veliki broj mesta koja bi vam odgovarala, zavisno od toga koji deo Evrope ili sveta želite da posetite. Mi bismo vam ovoga leta svakako preporučili neko grčko ostrvo, recimo Santorini ili Mikonos, ili pak hrvatsko ostrvo Brač, ili opet čuveno malo mesto Zrće na Pagu, koje s pravom nazivaju jadranski San Trope. Ako biste da vam večeri budu obojene ukusom dobrog vina i mediteranske kuhinje, bez razmišljanja krenite na Siciliju – najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana koje ima istoriju dugu puna tri milenijuma. Nezamisliv je osećaj gledati u jedini aktivni vulkan u Evropi – čuvenu Etnu.

Malas Rosa Mulher Sapatilha Saveti za putovanja: Ostrva, skijališta i Prag

Pre odlaska na putovanje konsultujte se sa nama oko svih nedoumica

Uskoro putujem u Prag poslovno i neću imati mnogo vremena za obilaske atrakcija. Preporučite mi nekoliko koje ne smem da propustim. (Anđelka, 33)

Svakako ne smete propustiti da se slikate “Kod Konja” u samom centru Praga – mesto gde se zakazuju sastanci, kao kod nas na Trgu Republike. Nakon toga prošetajte se do Starog mesnog trga gde se nalazi jedan od zaštitnih znakova Praga – čuveni Astronomski sat. Šetnju završite u nekoj od poznatih pivnica, recimo “Flek” gde obavezno treba da probate kolenice. Ukoliko stignete, ne propustite Karlov most. Na osnovu svega ovoga, nosićete Prag duboko u sećanju i uživati u njegovim prizorima i ukusima.

Dobio sam neplanirani odmor i moram na brzinu da isplaniram skijanje. Koje skijalište mi preporučujete? (Stefan, 29)

Poštovani Stefane, ne znam da li Vas interesuju domaća skijališta ili biste išli u inostranstvo. Ako ste neko ko je poklonik dobrog adrenalina, svakako bismo Vam preporučili Livinjo u Italiji ili Katschberg u Austriji. Naravno, Slovenija Vam je uvek na raspolaganju, a naša preporuka odnosi se na skijalište Bovec, koje se nalazi na tromeđi Italije, Austrije i Slovenije, predstavlja najviše slovenačko skijalište na visini preko dve hiljade metara nadmorske visine. Raspolaže sa petnaest kilometara staza.

Pišite nam na e-mail: redakcija@wannabemagazine.com ukoliko imate bilo koje pitanje vezano za putovanja, tražite savet ili preporuku za odmor.

Više o turističkoj agenciji “Kompas” saznajte na našem Lifestyle vodiču.


Aleksandar Danilović je marketing manadžer turističke agencije Kompas.

 

Comments