Ako postoji jedno pitanje koje često postavljamo, to je kako osmisliti autfit, a izgledati skupo – bez mnogo napora? Istina je da ne morate da potrošite mnogo novca kako biste izgledali dobro, i kako bi vaš stajling bio “uzvišen”, a postoje saveti za stilizovanje koje možete praktikovati kako biste pretvorili bilo koji stajling iz dobrog u odličan.

To bi, recimo, mogla biti pažljivo osmišljena paleta boja, trik za stilizovanje ili pametno uložen novac u određeni komad, a tokom godina istraživajući ovu temu smo stekli utisak da zapravo postoji mnogo načina da dobijete luksuzan look. I, kako se i sami verovatno pitate kako to možete da postignete, uz minimalan napor i normalan budžet, u nastavku smo izdvojili savete koji će vam pomoći u tome.

Pa, ako želite da rekreirate stajling svog omiljenog modnog influensera ili kanališete minimalni, luksuzni izgled koji nude The Row ili Bottega, a da ne oštetite novčanik, izdvajamo devet saveta (formula) za stilizovanje koje bi trebalo da se nađu na vašem modnom radaru. I verujte nam kad kažemo – ne mogu biti lakši za praćenje. Fokusirajte se na što jednostavniji izgled, jer je to neizbežno kad su u pitanju stajlinzi skupog izgleda.

Saveti za stilizovanje skupog izgleda

Iskoristite moć kamel boje

Možda se sećate da je na društvenim mrežama nedavno postao popularan vanilla girl trend, ali je primat preuzela kamel boja. To je zbog moći ove neutralne nijanse da izgleda posebno uzvišeno. Od boja kao što su biscuit tan (što zapravo asocira na boju puter keksa), do peščanih bež nijansi, naš omiljen način za nošenje ove palete je slojevito ređanje bazičnih kamel komada sa crnom, kakao-braon, sivom ili teksasom. Kada nosite zajedno ove komade, neizbežno je da ćete dobiti luksuzan izgled. Na sve to, ubacite krem tonove, kao i bordo kožne aksesoare za leto, i imaćete dobitnu kombinaciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARILYN (@nlmarilyn)

Saveti za stilizovanje aksesoara: Oversized torbe

Velike torbe su prvi put zapale za oko na revijama za jesen/zimu 2022. godine, a verni pratioci modnih trendova ih i dalje koriste kao esencijalni komad za svaki dan – što nam govori da su jedan od ključnih trendova i za 2023. godinu. Ipak, kada stavimo trend po strani, postoji nešto posebno u velikoj kožnoj tote torbi što uvek daje luksuzan osećaj, zar ne?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marianne (@smythsisters)

Ne zaboravite na kožu, čak ni leti

Da, dobro ste pročitali. Čak i za vreme leta kožni komadi prosto vrište “luksuz”. Dobro je poznato da prava koža u trenutku može da pruži  “bogat” izgled, ali su i njene alternative podjednako dobre. Ovaj komad je ubrzo postao i naš favorit, a složićete se da sa kožnim blejzerom, suknjom ili tankom jaknom nikada ne možete pogrešiti. Da ne govorimo o tome koliko je lako pronaći komade koji dobro izgledaju u radnjama pored kojih svakodnevno prolazite.

Prihvatite opuštenu siluetu

Možda zvuči kontraproduktivno, jer je oštar kroj tipično asocijacija za uzvišeni izgled, ali kada se uradi kako treba, opuštene siluete mogu da izgledaju isto toliko sveže i za tople dane. Opet, pioniri ovakvih stajlinga su The Row, sa svojim velikim majicama, Bottega Veneta sa opuštenim pantalonama i Jil Sander sa fluidnim haljinama i maksi-krojevima.

Saveti za stilizovanje leti: Lan u slojevima

Moramo priznati da se nikada nećemo umoriti od lana tokom leta, a posebno ne njegove jedinstvene mogućnosti da upotpuni stajling za topao period. Mi volimo da odaberemo neutralne tonove, opuštene krojeve i komade koji će se veoma lako uklopiti jedni sa drugim – i to predstavlja idealan stajling za toplo vreme sa kojim nikada nećete pogrešiti.

Monohromatski stajling

Jednobojna (monohromatska) odeća je verovatno najbrža i najlakša za uklapanje, i dok tačna boja koju nosite nije uvek bitna, neutralne imaju tendenciju da najbolje prenesu čitav vajb. Volimo da stilizujemo edgy bazične komade kao što je košulja na kopčanje i krojene farmerke, uz jednostavnu, zalizanu frizuru. To je čisto i jednostavno, ali veoma šik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sasha Mei (@sasha.mei)

Pročitajte i ovo: Modno osveženje: Obožavamo šest boja koje su u trendu za leto 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/sasha.mei

Nenad Grubanoski

Comments