Danas je Dan rada, naravno, skoro niko od vas neće ništa raditi, ta zaboga, danas je Prvi maj. Svi ćete pohitati u šume da kampujete, roštiljate i obeznanite se od alkohola. Eh, da nam je svaki dan rada takav, gde bi nam bio kraj? Naravno, ne zaboravljamo ni seks. To je obavezna stavka na prvomajskom uranku. Šator, priroda, ovo-ono. Za početak, evo nekoliko stvari koje ne smete da zaboravite.

Slika1jpg Saveti za što bezbolniji prvomajski uranak

Opkoračih dragog od uranka, kuku meni, da me vidi majka

Hrana – Ne, ta krava i ta polutka od svinje neće biti dovoljne. Ne zavaravajte se. Na uranku se apetit toliko otvori da poželite da bacite prazne limenke od piva na roštilj. Dakle, hrana – sigurno se neće baciti! I pod obavezno, ako Boga znate, ne zaboravite luk. Provedite dan luksuzno, bahaćenje je dozvoljeno.

Alkohol i cigarete – Da li treba nešto posebno da se napominje? I najfinija čeda navrnu dvolitru u slast, a tek pljuga što legne posle klope, ne da legne, nego se opruži. Znam da ćete poneti, ali ponesite dovoljno, nemojte posle da pušite na autosugestiju.

Desert – Obavezno ponesite nešto slatko. Da, znam da jedino mislite na roštilj i na sočne ćevape, ali trebaće vam da se slatkim ožderete kada vam šećer krene dole od silnog mesišta.

Muzika – Muzika je na ovakvim dešavanjima gotovo neophodna. Kada u venama bude svega osim krvi, poželećete da se popnete na bližnjeg svog i da zapevate koju. Neka chill muzika kao uvertira sasvim je ok, ali za kasnije ništa slađe nego kad geto blaster piči Rođu Raičkovića na sablazan komšija i ostalih kampera.

Krema da ne zagorite – Preko zime ste potpuno izgubili osećaj za solarnu energiju, ultraljubičaste zrake i ostale izazivače tamo nekih rakova. UVA, UVB, da li je A ili B nije ni važno, kremu obavezno ponesite da vam majka ne pomisli da ste bili posluženi kao predjelo.

Kondomi da ne zatrudnite – E pa, sad, ovo sigurno nećete zaboraviti, ali nije zgoreg napomenuti. Priroda je to, izoštriće se čula, zvuk cvrčaka kako onanišu nateraće vas na veliki blud i kondomi će pasti u zaborav. Nemoj slučajno da se desi “pet minuta slatko, ceo život tatko”. Da ne bude da vas nisam upozorila.

Čuvajte se potkožnih kvareža – Ne dajte da vas prevari majsko sunce, opustićete se, leći na travu uz dvolitru, eventualno se obeznaniti od nje i zaspati. A onda u akciju kreću krpelji, rakuni, dabari, bubašvabe, mravi, skakavci i ostali stanovnici šuma i livada. Posebno se čuvajte mrava, brzi su kao munje, i dok trepnete, već su vam u gaćama.

Srećan nerad!


Vesela veverica – krije identitet jer je to kul. U slobodno vreme je manijak i alkoholičar i stidi se toga. Manekenka da bude, samo to.

Comments