Fascinantno je koliku popularnost je casual chic stil dostigao putem društvenih mreža, a ko briljira u njemu nego Francuskinje. One zaista shvataju šta znači obući se “opušteno”, a bez obrzira za koju priliku se sređuju, njihovi stajlinzi ne prestaju da nas oduševljavaju svojim facile vibe-om. Zbog naše opsesije ovim effortless chic stilom morale smo se malo udubiti i istražiti kako Francuskinje uspevaju da svoj  čak i “idem po hleb” stajling učine zabavnim i atraktivnim. Zahvaljujući svom ležernom stilu i talentu da jednostavne komade učine modnim simbolima, kotirale su se visoko u svetu modnih znalaca.

Odeća koju uglavnom nose su puno vintage farmerki, pletenih blejzera i kožnih čizama. Njihova odeća nije preterano lepa ni preterano kordinisana, već je jednostavna i neobavezna. U nastavku ćeš pronaći neke od trikova i ideja kako da tvoj izgled bude usklađen, kao i kako da postigneš modni senzibilitet francuskih devojaka.

Potrebna ti je maxi haljina u svetlim bojama/sofisticiranim printovima

Rado viđen gost u garderoberima Francuskinja su duge haljine sa kopčanjem, a ove haljine definitivno su odgovor na dobro poznato pitanje šta da obučem da bi mi bilo udobno, ali da ujedno izgledam kao da sam se potrudila (a nisam). Nešto čemu ćemo zauvek biti zahvalne je lepa, a praktična haljina koju ćeš ujutru moći samo da “nabaciš”, a još jedan plus je što je haljina sama po sebi full outfit i bićeš spašena jutarnjeg mučnog mozganja.

Uvek se odluči za savršen modni finiš – blejzer

Savršen oversized menswear blejzer čini magičan završetak stajlinga. Kako bi zaista postigla senzibilitet francuskih devojaka, potrudi se da nađeš vintage komad, a prvo ga potraži u garderoberu ili među starim stvarima svog oca. Nosi ga sa farmerkama i jednostavnom majicom, preko košulje ili preko prolećne haljine sa printom za dobar kontrast.

Comments