Da, znamo da je decembar tek počeo – ali nikada nije prerano da krenemo da se pripremamo za praznične lookove! Ove godine nismo imali mnogo prilika za slavlje i šminkanje, pa je šminka, usled nošenja maski, sa validnim razlogom pala u drugi plan, ali praznični period proveden u malom krugu veoma bliskih ljudi je možda prava prilika da iznesete neki od lookova koje ćemo vam predstaviti u nastavku. Zimski period i novogodišnji praznici su pravo vreme za miks crvenih i zelenih tonova, ali i korišćenje ledenoplavih i belih boja, kao i šljokica, šljokica, šljokica – svuda. Dakle, ako vam je nedostajala šminka – sigurno ćete se zabaviti rekreiranjem nekih od ovih lookova koje vam predstavljamo.

Roze senka na očima

Dixie D’Amelio, poznata TikTok-erka prikazala nam je novi look, koji uključuje veoma trendy frizuru koja nas svojom hladnom bojom podseća na prvi sneg koji željno iščekujemo i nežnoroze senku na očima, koja je pravo makeup osveženje. Iako roze nije boja koju inače povezujemo sa praznicima, možda će od sada ona to zahvaljujući Dixie i postati. Baby-roze senka za oči izgleda urbano, ženstveno ali i zanimljivo, i odlična stvar u vezi sa njom je što dobro izgleda uz svaki oblik i svaku boju očiju! Ukoliko se odlučite za ovu senku, ostatak looka neka vam bude jednostavan, a karmin neka ostane u prirodnoj boji usana.

Sjaj na očima i bordo karmin

Čuvena šminkerka Pat McGrath zna koji su prazničnki makeup klasici i rado im se vraća. Ona nam je predstavila look koji uključuje signature praznične elemente, kao što su sjajna senka za oči sa tonovima koji se prelivaju, savršeno izvučeni ajlajner i bordo karmin. I ako ste već pomislile da je to previše stvari za jedan look, kao što možete videti, apsolutno nije. Mada, iskreno, kada je bolja prilika za “less is more” look nego tokom prazničnog slavlja?

Comments