Sa novim godišnjim dobom stižu nam i voćne poslastice kojima ne možemo da odolimo i s nestrpljenjem ih iščekujemo. Iako na pijacama i supermarketima možete naći bilo koje voće uvezeno iz toplijih krajeva, kada su jagode u pitanju nekako više volimo da sačekamo prave prolećne dane da bi osetili pravu slatkoću.

Pored toga što nas mame pogledom, te tako ne možete proći pored tezge sa lepim, crvenim i sjajnim jagodama a da ih dobro ne osmotrite, o mirisu i da ne pričamo, one predstavljaju namirnicu koju bi što trebalo da uvrstite u svoju svakodnevnu ishranu.

Jagoda se naziva “kraljicom voća” u azijskim zemljama jer je prepuna hranljivih materija. Kada ih uporedimo s voćem kao što su jabuke, narandže ili banane, jagode imaju najveću količinu vitamina i minerala. Osim sočnosti i slatkoće jagoda nudi pregršt lekovitih svojstava.

Riznica oksidanata

Zaista su prava su mala riznica antioksidanata. Jagode su četvrte po redu na listi namirnica sa najvećom koncentracijom antioksidanata. Antioksidanti štite vaše telo od slobodnih radikala, koji ubrzavaju starenje i izazivaju mnoge bolesti.

Jagode Saznajte zašto su JAGODE tako zdrave!
Comments