Savršeno pripremljen koktel je neizostavan deo toplih letnjih dana i večeri, vremena opuštanja, druženja i uživanja. Kokteli su mnogo više od običnog pića – oni su izraz kreativnosti, strasti i umeća barmena koji ih stvaraju. Svaki gutljaj nosi priču i emociju, uvodeći nas u svet novih ukusa i doživljaja.

Ljubav prema koktelima spaja ljude širom sveta, a posebno tokom leta kad se pojačava težnja za osvežavajućim i uzbudljivim kombinacijama. Od klasičnih do inovativnih recepata, kokteli imaju moć da prenesu duh sezone i kreiraju nezaboravne trenutke. Bilo da uživate u njima na plaži, uz bazen ili u omiljenom baru, kokteli predstavljaju obavezan deo letnjeg životnog stila.

818A4803 2 Umetnost miksologije: Kako savršen koktel može ulepšati vaše leto

Majstori iza šanka: Barmeni kao umetnici

Iza svakog koktela stoji stručnost i posvećenost barmena. Oni su umetnici koji veštim rukama i kreativnim umovima obične sastojke pretvaraju u magične napitke. Njihova sposobnost da kombinuju ukuse, arome i teksture stvara koktele koji oduševljavaju i ostavljaju trajni utisak.

Regionalno takmičenje okuplja najbolje barmene

Upravo ta potraga za savršenstvom u svetu koktela dovela je do stvaranja prestižnog Schweppes Mixology takmičenja. Ovo regionalno takmičenje, koje se održava po peti put, okuplja najbolje barmene iz Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije, pružajući im priliku da pokažu svoje umeće i kreativnost pred regionom.

Takmičenje se odvijalo u dve uzbudljive faze. Prva faza je trajala od marta do aprila, tokom koje su se takmičari prijavljivali slanjem svojih inovativnih receptura. Nakon pažljive selekcije, svaki takmičar je bio pozvan na jedno od regionalnih kvalifikacionih takmičenja koja su održana u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Zlatiboru, Skoplju i Podgorici.

Pobednicki koktel 2 Umetnost miksologije: Kako savršen koktel može ulepšati vaše leto

Trijumf kreativnosti i strasti: Pobednik Ognjen Kitaljević

U velikom finalu održanom u Beogradu, trijumfovao je Ognjen Kitaljević sa koktelom Papa’s Golden Tribute. Inspirisan uspomenama na svog pokojnog oca, takođe ugostitelja, Ognjen je stvorio koktel koji odiše ljubavlju, strašću i posvećenošću. Kroz svoju kreaciju je uspeo da prenese emociju i priču, osvajajući srca žirija i publike.

Vredne nagrade i priznanja čekaju najbolje

Pobeda na Schweppes Mixology takmičenju donosi vredne nagrade i priznanja. Najbolje plasirani iz pojedinačnih regija dobijaju putovanje u Atinu na čuveni Athens bar show, a Ognjena, kao pobednika balkanskog finala, očekuje nezaboravno sedmodnevno putovanje u London. Tamo će imati jedinstvenu priliku da unapredite svoje veštine uz edukacije sa evropskim Schweppes ambasadorima i stekne neprocenjivo iskustvo rada u najpopularnijim londonskim koktel barovima.

Fotografija 2 2 Umetnost miksologije: Kako savršen koktel može ulepšati vaše leto

Schweppes Mixology: Platforma za razvoj i promociju bartendinga

Schweppes Mixology takmičenje predstavlja mnogo više od samog nadmetanja – ono je platforma za razvoj i promociju bartendinga u regionu. Kroz ovo takmičenje, Schweppes pruža podršku i inspiraciju barmenima, podstiče ih da razvijaju svoje veštine, uče i razmenjuju iskustva. Imenovanjem prvog Schweppes Brand ambasadora za Srbiju, renomiranog barmena Marka Miladinovića, kompanija dodatno pokazuje svoju posvećenost razvoju i popularizaciji bartendinga.

Inspiracija za ljubitelje koktela

Priča Ognjena Kitaljevića i njegovo putovanje do pobede na Schweppes Mixology takmičenju inspirišu sve ljubitelje koktela i bartendinga. Kroz ovakva takmičenja i inicijative, svet koktela nastavlja da se razvija, donoseći nam uvek nove i uzbudljive ukuse, arome i doživljaje.

Kao nezaobilazni sastojak mnogih omiljenih koktela, Schweppes nastavlja da bude pokretač i podrška dinamičnoj i kreativnoj industriji bartendinga. Uz Schweppes Mixology takmičenje, kompanija slavi umetnost miksologije, povezujući ljubav prema koktelima sa letnjim životnim stilom. Zato, neka ovo leto bude ispunjeno jedinstvenim ukusima, inspirativnim kreacijama i magičnim trenucima uz savršene koktele. Nazdravlje!

Fotografija 3 2 Umetnost miksologije: Kako savršen koktel može ulepšati vaše leto
Schweppes Logo 2016 Umetnost miksologije: Kako savršen koktel može ulepšati vaše leto

Više o Schweppes Mixology takmičenja saznajte na sajtu i Instagram stranici.

Comments