Kostarika je zemlja u Centralnoj Americi, koja se graniči sa Nikaragvom na severu i Panamom na jugu. Na španskom jeziku ime ove države znači “bogata obala”. Zaista, ova država je bogata predivnom prirodom, plažama i predivnom florom i faunom. Kostarika je jedna od najlepših, najuzudljivijih i očaravajućih zemalja. Pogledajte zašto bi trebalo da je posetite.

Klima

Vremenski uslovi su nešto što bi pri svakom odlasku na odmor trebalo da uzmemo u obzir. Prelepo vreme je definitivno jedan od razloga da posetite Kostariku ukoliko ste odlučili da većinu odmora provedete na plaži. Što se Kostarike tiče možete da očekujete dve sezone – suvu i kišnu.

Plaže Kostarike

Plaže Kostarike su jedne od najlepših i najčistijih plaža na svetu. Voda je uvek kristalno čista i bezbedna za plivanje. Kostarika je pravo mesto za one koji vole surfovanje i sve ostale sportove u vodi. Nije važno da li ćete odabrati obalu Kariba ili Pacifika. Obe su predivne. Ako ste od onih turista koji žele dobar provod, obala Pacifika je idealno mesto za vas.

SLIKA 210 Sedam fantastičnih razloga da posetite Kostariku

Plaže Kostarike smatraju se najlepšim na svetu

Predivni prizori

Raznolikost pejzaža je još jedan od razloga zbog kojih bi trebalo posetiti “bogatu obalu”. Ovo je naročito pogodno za fotografe i sve one željne razgledanja. Većina teritorije Kostarike je zaštićena teritorija na kojoj se nalaze nacionalni parkovi.

Bogata fauna

Kostarika se smatra jednom od najboljih destinacija za one koji vole životinje. Možete videti razne vrste ptica, kao što su makao papagaji, kolibri, kormorani, čaplje i detlići. Budiće vas razni zvukovi poput pesme tropskih ptica. Bićete u mogućnosti da vidite morske kornjače, oposume, kapucine i još mnogo različitih vrsta životinja.

SLIKA 39 Sedam fantastičnih razloga da posetite Kostariku

Neka vas probudi melodija ptica

Kultura

Za kulturu i stanovnike Kostarike se kaže da su baš kao i zemlja, zanimljivi i jedinstveni. Kostarika je multikulturalna zemlja, što čini obilaske gradova i sela još uzbudljivijim. Skoro polovina stanovništva živi u glavnom gradu Kostarike, San Hoseu. To znači da je čitavo bogatstvo zemlje – muzeji, spomenici, univerziteti i crkve – koncentrisano u jednom gradu. Ovo vaš obilazak čini mnogo lakšim.

SLIKA 46 Sedam fantastičnih razloga da posetite Kostariku

Upoznajte glavni grad Kostarike

Hrana

Jedna od najboljih prednosti odmora u stranim država je to što otkrivate nove načine pripremanja hrane, nove ukuse. U kuhinji Kostarike nema mesta mlečnim proizvodima, a hleb se najčešće pravi od kukuruznog brašna. Osnova njihove kuhinje su crni pasulj i pirinač. Možete očekivati i mnogo voća i povrća koje se kod nas ne gaji.

SLIKA 58 Sedam fantastičnih razloga da posetite Kostariku

Uživajte u novim ukusima!

Ekološka svest

Kostarika je jedna od najviše ekološki svesnih zemalja na čitavoj planeti. Zemlja se trudi da u najvećoj meri eliminiše sve moguće opasnosti po prirodu. Hoteli i odmarališta građeni su tako da se uklope u okruženje. Stanovnici Kostarike su svesni da žive u predivnoj zemlji i rade na tome da takva i ostane.

SLIKA 65 Sedam fantastičnih razloga da posetite Kostariku

Život u lepoj, uređenoj i zdravoj okolini je uvek najbolji

Izvori fotografija: allwomenstalk.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments