Verovali ili ne, postoji više načina da se organizuju često haotični neseseri puni šminke! Znamo da i sama ideja sortiranja sve šminke koje imate deluje vrlo stresno, međutim uz sedam koraka koje smo sastavili za vas, ništa neće biti problem.

Procenite situaciju

Prvi korak do organizacije šminke je da skupite sve kozmetičke proizvode na jedno mesto i poređate ih ispred sebe. Svrha ovoga je da pred sobom stvorite vizuelni pregled svega što imate, šta zaista koristite, kozmetike kojoj je istekao rok i koja može da se baci, itd. Ako imate duplikate nekih kozmetičkih artikala, menjajte se sa drugaricama ili ih poklonite nekome.

Podeli pa vladaj

Sada kada ste obavili najteži zadatak, podelite proizvode po tipu i upotrebi, sjajeve za usne, rumenila, senke, pudere, podloge, itd. Stavite ih na pojedinačne gomile kako biste lakše odlučili kako i gde ćete ih poslagati.

Sačuvajte svoje omiljene artikle

S obzirom da ste odlučile da preuredite svoju šminku, znači da ste spremne da se nekih komada odreknete, ali to ne znači da morate da bacite većinu! Ako imate, na primer, nekoliko svojih omiljenih senki ili karmina koji gotovo da su već iskorišćeni, ali ne želite da ih bacite, nabavite praznu paletu na koju ćete moći da skladištite ostatke tih omiljenih komada i nastavite da ih koristite.

compact make up organizer with vintage style Sedam lakih načina da organizujete šminku

Na jednostavan način organizujte svoju šminku

Držite ih razdvojeno

Bitna stvar organizovane šminke je da artikle držite u odvojenim setovima. S toga, postarajte se da vam četkice stoje odvojeno od sve ostale šminke. Četkice su bitan deo nanošenja šminke tako da ne smete dozvoliti da se isprljaju od ostatka šminke. Ako to niste uradili do sada – ovo je odličan momenat da uzmete sve četkice i očistite ih, a onda i odlučite koje vam više nisu potrebne. Takođe, postarajte se da četkice perete redovno od sad pa na dalje!

Nađite dobro mesto za svoju šminku

Mudro birajte mesto gde ćete držati šminku, što će značiti – držite je podalje od vlage i sunca! Koliko god da vam se dopada kako vam izgleda kutija za šminku, izbegavajte da šminku držite u kupatilu na polici ili blizu prozora kako biste što duže sačuvali kvalitet šminke. Znamo da je zabavno kada vam šminka stoji izložena, ali ipak, bolja opcija je da je stavite u neku fioku (ukoliko je u kupatilu) ili na neko hladno i tamno mesto gde će ostati očuvana.

Neka svi proizvodi budu vidljivi

Kako vam jutra ne bi počinjala frustracijom, jer ne možete da nađete šminku koja vam je potrebna, jako je važno da sve artikle držite na vidljivom/preglednom mestu tako da u svakom trenutku znate gde vam je šta. Nema ništa gore nego kada naletite na pogrešnu nijansu karmina kada ste u žurbi, tako da, ostavite šminku tako da u svakom trenutku znate gde je šta.

Razmišljajte van okvira

Kada slažete šminku, ne morate da se držite tradicionalnih načina odlaganja šminke kao što su neseseri, korpice i slično. Postoji dosta načina da se šminka organizuje tako da izgleda šik, a da istovremeno bude jako pregledna. Koristite tanjire, činijce, čaše, a potom ih ukrasite po želji.

Nadam se da vam je ovih sedam koraka pomoglo da organizujete šminku! Ako imate ličnih sugestija za koje smatrate da bi nam svima bile korisne, ne libite se da ih podelite sa nama!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna. 

Comments