Maskara je pravi i nepogrešivi izbor za lepše i privlačnije oči. Pogled čini neodoljivim, a vaš izgled zavodljivijim. Svaka dama u svom neseseru za šminku uvek poseduje ovu neophodnu stvarčicu. Otkrivamo vam nekoliko nesvakidašnjih trikova za magičan pogled. Usudite se da očarate i poslušajte ove savete…

Crno i braon

Ovu neodoljivu kombinaciju sigurno niste probali dosad. Spoj crne i braon maskare učiniće vaše oči fascinantnim. Pređite crnom maskarom celu dužinu trepavica, od korena do vrhova. A zatim braon bojom istaknite samo vrhove. Isto možete uraditi i sa srebrnom bojom. Neverovatan efekat je zagaratovan.

Više slojeva

Dame koje žele da njihove trepavice izgledaju gušće i atraktivnije, odabraće nekoliko maskara. Svetski poznati šminkeri predlažu ovaj trik i koriste čak i po 3-4 različite maskare za bolji efekat. Koristite maskaru sa četkicom za dužinu, volumen i gustinu u isto vreme i spremite se da hipnotišete pogledom.

Slika 182 Sedam magičnih trikova za neodoljiv pogled

Većina žena smatra da je upravo maskara najznačajniji napredak u kozmetičkoj industriji

Češalj za trepavice

Kao sa kosom, učinite isto i sa trepavicama. Upotrebite mali češalj za trepavice, koji će ih razdvojiti, a zatim nanesite svoju omiljenu maskaru. Ovaj trik će ih sigurno izdužiti.

Razdvojite trepavice

Posle uobičajnih pokreta nanošenja maskare od korena ka vrhovima, pređite četkicom trepavice pokretima levo-desno. Tako ćete ih razdvojiti i otkloniti višak, a samim tim one postaju gušće.

Izbor četkice

Vodite računa o četkici koju birate, ako imate prirodno duže trepavice koristite veću četkicu. Ako su vaše trepavice manje i kraće bolje je da odaberete neku užu, kako se ne bi stvarale grudvice.

Slika 261 Sedam magičnih trikova za neodoljiv pogled

Smela i drugačija žena uvek će privući poglede

Uvijanje

Uvijene trepavice vizuelno povećavaju oči i otvaraju pogled. Uvijač je odličan izbor ako zaista želite da očarate. Ali i četkicom možete postići isti efekat. Dok nanosite maskaru, četkicom blago savijajte vrhove trepavica prema kapcima, ponovite postupak nekoliko puta. Sigrno će vas oduševiti.

Birajte boje

Crna je uvek u modi. Produbljuje pogled i pojačava prirodnu boju trepavica. Ali postoji mnoštvo maskara u drugoj boji. Osobama sa svetlijom bojom očiju savršeno pristaju blaži braon tonovi, one sa tamnijim očima mogu koristiti zelenu, koja će odlično naglasiti oči, za večernje izlaske odaberite sivu sa šljokicama ili ljubičastu. Usudite se da probate nešto novo.

Izvori fotografija: lerougealevres.wordpress.com, yasmina.com, nuntacustil.blogspot.com


Jelena Šipčić studira novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Obožava modu i voli da piše o njoj. Čvrsto veruje da će jednog dana postati uspešna novinarka.

Comments