Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Sedam najboljih modnih ilustracija

Sedam najboljih modnih ilustracija

Najbolji modni ilustratori često stoje izdvojeni od gomile. Puno prije nego što je fotografija bila popularna, modne ilustracije su igrale veliku ulogu u kreiranju sadržaja modnih časopisa i reklama. Ovih dana modna ilustracija jest umjetnost za sebe, a stara je gotovo 500 godina. Od početaka pa do modnih blogera današnjice, pogledajte neke od najboljih ilustracija.

Dejvid Daunton 

Dejvid Daunton (David Downton) je smatran jednim od najboljih modnih ilustratora u industriji. Njegova karijera je počela 1990. godine, a dobro je poznat po svom radu za “Vogue”. Njegove ilustracije su se pojavljivale u novinama i modnim časopisima diljem svijeta. Ovaj Britanac se može pohvaliti brojnim angažmanima, njegova lista klijenata sastoji se od: Tiffany & Co, Bloomingdales, Barney’s, Harrods, Top Shop, Chanel, Dior, L’oreal, “Harper’s Bazaar” i drugih, a u 1998. je počeo raditi na seriji portreta nekih od najljepših žena svijeta, uključujući: Erin O’Konor (Erin O’ Connor), Palomu Pikaso (Paloma Picasso), Lindu Evanđelistu (Linda Evangelista), Iman (Iman Mohamed Abdulmajid), Ditu fon Tiz (Dita Von Teese).

slika125 Sedam najboljih modnih ilustracija

I sa svoje 54 Daunton “žari i pali” industrijom

Rene Grio 

Ovaj ilustrator je svojim ilustracijama svakako ostavio veliki utisak u modnoj industriji. Njegova prisutnost je najviše bila osjetna u svijetu visoke mode (Haute Couture) četrdesetih i pedesetih godina prošloga stoljeća. Rene (René Gruau) je radio za brojne modne časopise poput “Vogue”, “Elle”, “Harper’s Bazaar” i “Marie-Claire”. Tijekom karijere surađivao je sa mnogim dizajnerskim kućama, neke od njih su Balenciaga, Givenchy i Dior.

slika225 Sedam najboljih modnih ilustracija

Kreativni Talijan umro je u svojoj 95. godini

Deni Roberts 

Deni Roberts (Danny Roberts) je modni ilustrator iza popularnog bloga “Igor + Andre”. Poznat je po ilustracijama koje izgledaju kao animirane (iz crtanih filmova), a njegove crteže najčešće krase modni dizajneri, popularni blogeri, modeli i celebovi. Njegove ilustracije također možete prepoznati na majicama odličnog dućana “Forever 21” i torbama Harajuku Lovers.

slika318 Sedam najboljih modnih ilustracija

Deni Roberts + Proenza Schouler

Karl Erikson 

Američki modni i oglasni direktor, koji je bio aktivan od 1910. do 1940. godine, a svoj utisak je ostavio i ilustracijama. Najbolje je znan po radu za časopis “Vogue” i brend kozmetike Coty, a njegovi radovi pojavljivani su i u časopisu “Harper’s Bazaar”. Prepoznatljivim podebljanim i crnim linijama Erikson (Carl Erickson) je izražavao eleganciju svoga doba.

slika419 Sedam najboljih modnih ilustracija

Poznat je po imenu Erik - kojim je potpisivao radove

Tanja Ling 

Ling (Tanya Ling) je umjetnica koja je ilustrirala za već spomenute časopise “Harper’s Bazaar”, “Vogue” i “Elle”, kao i za modne kuće poput Selfridges, Harrods i Louis Vuitton. Njeni radovi su bili izloženi na mnogim internacionalnim izložbama, a njene ilustracije su čak pod ključem londonskog muzeja “Victoria and Albert”.

slika515 Sedam najboljih modnih ilustracija

Tanja je izdala i svoju “ready-to-wear” kolekciju na poznatoj Petoj aveniji

Kinet Pol Blok 

Jedan od najistaknutijih modnih ilustratora 20. stoljeća poznat je po svojim gracioznim i elegantnim ilustracijama. Četrdeset godina je radio za publicističku kuću “Fairchild Publications”, te je bio vlasnik časopisa “Women’s Wear Daily” – koji je nekoć nazivan biblijom mode.

slika612 Sedam najboljih modnih ilustracija

Kinet je svjedočio i sudjelovao u najvažnijem periodu povijesti mode

Keli Smit 

Ovo je australska ilustratorica koja stoji iza bloga “Birdy & Me”, a njene crteže karakteriziraju vjerodostojnost i šarm, te bajkovit izgled. Njeni radovi su pojavljivani u australskim i internacionalnim časopisima, te je čak i izdala knjigu baziranu na vlastitim ilustracijama.

slika712 Sedam najboljih modnih ilustracija

Olovka i vodene boje su oružje talentirane Keli


Matea Kutija je studentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, smjer odjevno inženjerstvo. Kreativnost izražava crtanjem, pisanjem te izradbom nakita, a velika strast joj je šah. Život, kao ni mnogi, nebi mogla zamisliti bez obitelji i prijatelja.

Editors choice