5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Sedam pustolovina alternativnog turizma

Sedam pustolovina alternativnog turizma

Nesvakidašnji koncept putovanja može vas odvesti bilo gde – od Madagaskara do kioska iza ćoška. Dosadila su vam štancovana izdanja turističkih vodiča, predlozi “a la Top 10” i grupne ture? Umorni ste od razgledanja znamenitosti?

Sa Eroturizmom, Barmenovim udarcem, Trip pokerom i drugim eksperimentima, počinje renesansa u domenu individualnog doživljaja putovanja. Potrebna aparatura – više mašte nego novca. U laboratoriju nije dozvoljeno unositi predrasude i stidljivost! Metodologiju je osmislio pustolov mekog srca Džoel Henri (Joel Henry).

joelhenry picnik Sedam pustolovina alternativnog turizma

Tata alternativnog turizma – Džoel Henri

Barmenov udarac primenjujte pod okriljem groznice subotnje večeri. Idite u prvi bar na koji naiđete. Pitajte barmena za njegovo omiljeno piće i omiljeni bar u gradu u kom ste se zatekli. Popijte to piće, pa se uputite u bar koji vam je predložen. Ponavljajte eksperiment sve dok stojite na nogama.

Postanice bathsurfer – otkrijte kade svojih prijatelja. Izmislite da je pukla cev ili nestalo tople vode i pozovite se kod prijatelja na kupanje. Ponesite svu prateću opremu: peškir, sapun, šampon, ogrtač, opuštajuću muziku, šampanjac…

A za kontraturizam potreban vam je fotoaparat. Idite na neko poznato mesto za obilaske poput Ajfelovog tornja, Koloseuma, Sata na Petrovaradinskoj tvrđavi… i okrenite leđa kulturno-istorijskom spomeniku. Fotografišite ono što vidite.

Kraj linije je eksperiment u kome ćete izabrati neku liniju gradskog prevoza i voziti se do poslednje stanice. Rezervisati prenoćište u kraju i razgledati predgrađe. Meet Kaluđerica!

Random-mikro-putovanje će vas zbližiti sa prijateljima. Svako neka napiše svoje ime i adresu na papiru, koji će zajedno sa ključevima od svog stana staviti u kovertu. Koverte izvlačite iz šešira. Provedite vikend na adresi iz koverte koju ste izvukli i i uđite u ulogu uobičajnog stanara. Kako? Time što ćete ispunjavati njegove obaveze (kupanje mačke, domaći iz algebre, ribanje rerne…), javljati se na telefon, ići na njegove sastanke (nedeljni ručak kod babe, joga, blind date sa frajerom sa fejsbuka…).

Za eroturizam potreban vam je dečko/devojka.  Singlići, izvinite, pređite na sledeću pustolovinu. Na destinaciju svog romantičnog vikenda otputujte nezavisno, različitim prevoznim sredstvima, i nemojte dogovoriti vreme i mesto nalaženja. Tražite se. Razmišljajte kao svoja jača/lepša polovina i krenite u lov. Biće to ljubav na prvi pogled kada se sretnete.

Trip poker je igra za četvoro ljudi. Potrebna vam je jedna kockica, koju ćete bacati (srpski!) tri puta, svaki igrač po jednom, redom. Ko dobije najveći broj osvojio je turu – kao kad odlučujete ko će prvi da igra u “Ne ljuti se čoveče”.

Ko osvoji prvu turu, bira destinaciju. Destinacija mora okvirno biti na udaljenosti koja je određena formulom: broj na kocki kojim je dobijena tura x 100km.

Pobednik druge ture ima čast da izabere dan putovanja. To će biti neki datum u mesecu čiji broj se dobija kada se broju tekućeg meseca doda broj koji je osvojio turu. Na primer, ako igramo u novembru, a pobedila je kocka sa brojem četiri, putovanje mora biti realizovano u martu.

Treća tura određuje smeštaj. Gleda se broj na pobedničkoj kocki. Svaki broj kocke ima svoje značenje:

  1. Hotel (…ali svejedno, sa ovim nikad ne možete osvojiti turu)
  2. Kamp
  3. U kolima
  4. U nečijoj kući
  5. Pod zvezdanim nebom
  6. Nema smeštaja & nema spavanja!

Dragi čitaoci, preostalo je samo da vam poželimo lep provod i srećan put. Pišite nam razglednice!


Anja Šišarica je radoznala. Tokom doktorskih studija u Londonu njena tema istraživanja je kreativnost, i poslovno i privatno. Živi svuda po malo, ali nekako uvek na kraju završi u Novom Sadu. Voli pristojne ljude i još previše toga.

Editors choice