Kankun je postao jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje ili prolećni odmor, bar kada je meksička obala u pitanju. Predivne plaže, plavetnilo i savršeno čista i lepa voda ne mogu, a da vas ne privuku da prosto poželite da se teleportujete tamo, da se opustite i odmorite na najdivniji mogući način. Kankun se nalazi na obali Karipskog mora i obiluje čistom netaknutom prirodom i može vam pružiti mnogo čega u čemu ćete sigurno uživati svim čulima.

Plaže

Jedan od zasigurno najvećih razloga da posetite Kankun su plaže. To su najveće atrakcije Kankuna i privlače hiljade i hiljade turista. Temperatura vode je i do 29 stepeni. Naravno, očekujte gomilu najrazličitijih mogućnosti i aktivnosti na vodi i u njoj – ronjenje, skijanje na vodi i slično, a na samoj plaži nezaobilazna je odbojka na pesku.

Istorijski spomenici

Mnogo kulturno-istorijskih spomenika nalazi se upravo u Kankunu. Ukoliko ste obožavalac istorije, Kankun je pravo mesto za vas. Sigurno je da ćete uživati. Naći ćete mnogo toga o Majama i njihovoj civilizaciji.

Kankun 1 Sedam razloga da posetite Kankun

Kankun je mesto predivnih plaža i obilje istorijskih spomenika

Klima

Najveći deo godine u Kankunu temperatura ne pada ispod 23 stepena. Dani kada pada kiša u Kankunu su prava retkost. Kankun je obasjan suncem čak 250 dana godišnje. Ukoliko želite da vaš ten bude prelep i preplanuo, da se osunčate, prikupite energiju i napunite baterije, ovo je prava destinacija za vas, zato što vas sunčano vreme neće napuštati; čak ni onda kada je svuda sumorno i kišovito – tamo nije.

Raznovrsnost životinjskog sveta

Bez obzira na procvat industrije, tamo životinje i dalje imaju svoja prirodna netaknuta staništa. Na ruševinama El Reje možete videti divlje iguane, limun-ajkule i one divne kornjače nadomak obale. Koralni grebeni su već priča za sebe. U Kankunu se nalazi i veliki akvarijum koji obiluje najrazličitijim vrstama morskih životinja i reprezentuje pravi život pod vodom.

Kankun 2 Sedam razloga da posetite Kankun

Najrazličitije životinje i predivna klima učiniće boravak u Kankunu nezaboravnim iskustvom

Obilje luksuza

U Kankunu možete proći sasvim pristojno i tamo se može naći nešto za svačiji džep. Štaviše, možemo to nazvati čak i “jeftinim turizmom”. Međutim, postoje ona odmarališta gde je izobilje na svakom koraku, luksuz, sjaj, glamur i neprevaziđena usluga. Posteljina od egipatskog pamuka čeka na vas, nakon što se lepo odmorite i opustite u nekom od mnogobrojnih spa centara.

Noći u Kankunu

Kada sunce zađe iza horizonta Karipskog mora, kada na plaže padnu senke kokosovog drveća ostaju one predivne, tople noći, ušuškane u zvuke mora koje udara u stene i pod kojim pršti kamenje. Ukoliko želite uzbudljiv noćni život Kankun je premija! Divlji klubovi gde je provod totalno ludilo uz DJ-eve, akrobate i konfete koje padaju niotkuda, do mirnih restorana nadomak obale u kojima će vam miris mora buditi sva čula dok vi opušteno večerate.

Kankun 3 Sedam razloga da posetite Kankun

Najlepše noći u Kankunu

Putovanje za samce

Ukoliko želite da se odmorite od svakodnevne gužve, buke, ljudi, galame, Kankun nudi aktivnosti gde ćete moći sami da uživate, odmarate, saberete svoje misli i opustite se. S druge strane, ukoliko ste u Kankun otišli sami, tamo ćete uz pomoć mnogih najrazličitijih aktivnosti upoznati mnoge ljude, družiti se i sklopiti nezaboravna poznanstva.

Izvor fotografija: developmental-biology.org, cancuntravel.wordpress.com, mexicovijaes.net, yucatan-holidays.com


Sanja Bićanin, surovi realista na svoju štetu. Pristalica duboke iskrene ljubavi. Večiti tragač za istinom, uvek bez dlake na jeziku. Hedonista i cinik.

Comments