Februar je mesec u znaku ljubavi, period kada svi posvećujemo više pažnje voljenima. Možda je vreme da ovog februara posvetimo isto toliko pažnje i same sebi, a posebno svojoj kosi. Prvi korak je da se suočimo sa realnošću i prihvatimo istu. Neke karakteristike kose kao što su tekstura ili boja su genetske. Iako danas postoje različite tehnike da se iste karakteristike promene, neretko to može dovesti do kontraefekta. Tako da preostaje jedno – naučimo da živimo sa onim što nam je priroda dala. Bar neko vreme.

Tvoja kosa je deo tebe

Zašto ne voleti nešto što ti pripada? Ako je kovrdžava, ispravljamo je. Ako je prava, koristimo figaro. Umesto što mrzimo svoju kosu, naučimo da se istoj prilagođavamo. Šišanje na način koji odgovara tvom tipu kose, kao i preparati koji idu uz to, dovoljno je da prirodna kosa blista punim sjajem. Imate riđu kosu i to vam smeta? Razmislite samo koliko njih čezne za takvom bojom!

Ušteda vremena i novca

Žene često čine promene na svojoj kosi jer su nezadovoljne, nesrećne. Međutim, takvi procesi su skupi i podrazumevaju mnogobrojne posete salonima, a redovno moraju i da se ponavljaju. Plus skupi šamponi i preparati. Razmislite koliki je godišnji račun u tom slučaju! Ukoliko naučite da volite svoju prirodnu kosu, u vremenu ove ekonomske krize, uštedećete i dragoceno vreme i novac.

Slika 1.7 Sedam razloga da zavolite svoju kosu

Ako volite svoju kosu volite i sebe

Unikat

Ako ste oduvek mrzele svoju kosu, vreme je da prestanete! Priđite bliže i zapitajte se da li je zaista toliko “loša” situacija. Možda smatrate da je braon jednolična ili da je plava suvoparna, ali bliži pogled će vam pokazati različite nijanse i specifičnosti. Niko nema kosu kao vašu, zato budite ponosne!

Comments