Prestonica Italije nudi pregršt različitih sadržaja za sve ukuse. Ako ste fascinirani istorijskim spomenicima koji datiraju iz davnih vremena, ako ste ljubitelj vrhunske mode ili uživate u kvalitetnoj kafi, vinu, sirevima i testeninama, onda ste na pravom mestu. Predstavićemo vam nekoliko stvari koje najbolje opisuju Rim, ali svakako da tu postoji još mnoštvo detalja o kojima bi moglo da se piše danima.

Fontana di Trevi

Čuvena građevina koja mami uzdahe posetiocima širom sveta. Tema čitave scenografije je more, a u njenom središtu se nalazi skulptura Neptuna (rimski bog mora) koja dominira prostorom.  Osim što izgleda fabulozno, neki joj pripisuju magično dejstvo. Naime, legenda kaže da morate ubaciti novčić u fontanu i da će vam to obezbediti povratak u taj veličanstveni grad. Postoji mali ritual za taj čin. Naime, novčić bacate unazad desnom rukom, okrenuti leđima ka fontani.

Verovali legendi ili ne, ono što je svakako izvesno jeste da grad dobija značajnu količinu novca zahvaljujući njoj. Zanimljiv je podatak da se u fontanu ubaci i po nekoliko hiljada eura u toku dana.

Tu ćete u svakom trenutku sresti ljude iz najrazličitijih krajeva sveta. Kad god odlučili da se fotografišete pored fontane, izvesno je da će vam neko upasti u kadar, jer je veliki broj ljudi okupljen na malom prostoru.

Slika 1.7 Sedam razloga zašto volim(o) Rim

Fontana Di Trevi – jedna od najlepših fontana na svetu