Pre nego što pređem na stvar, moram se prisetiti onog saveta savremenoj ženi koji glasi:

“Muškarac na pameti ima samo dve stvari. Seks i hranu. Ako ga vidite bez erekcije – dajte mu sendvič.”

Dakle, kolegijalno, onako iz puke znatiželje i srpske popodnevne dokolice, odlučim prelistati ovaj online magazin u kom delim astro-savete (zapravo, vređam one “vračeve” što dele te astro savete). Ovakav magazin o modi i jeste nešto za čime “vapi” srpsko virtuelno tržište i drago mi je da sam deo istog od samog početka.

E sad, ja se u modu razumem kao Marica u… ne, ne, to je mnogo… nego, na primer, kao Ekrem Jevrić u suštinu američkog života i pisati za ovakav web magazin mi između ostalog pruža priliku da uradim nešto korisno za svoj, inače tragičan, stajling.

Naravno, kao svaki čovek iz “struke” prvo pogledam šta ima ovde zanimljivo od rubrika – i bap – u sred svih priča o modi, autfitu, Kavaliju, zvezdama i slično naletim na stavku pod imenom “Dating & Sex”. Ne budem lenj, ostavim modu za kasnije i bacim se na stvari koje život znače.

I tu shvatim zastrašujuću istinu. U toj rubrici nema još nijednog teksta. Niti jednog jedinog.

Ja nisam čovek od akcije. Meni život prolazi u gledanju zvezdanog neba, ležanju na travi, blejanju na netu i ponekoj seks kombinaciji koja mene sa’vata. Međutim, magazin za koji pišem da nema ni jedan tekst u rubrici “Dating & Sex” je već stvar lične uvrede.

Ti tu tu ru ti tu tu ti ti ru – okrenem broj jednog od urednika.

– Šta je bre ovo?
– Koje?
– Gde je sadržaj u rubrici “Dating & Sex”?
– Nema još. Ipak je ovo magazin o modi.
– Gde je sadržaj u rubrici “Dating & Sex”?
– Moda je najvažnija stvar.
– Pre nego što te ponovo pitam gde je sadržaj u rubrici “Dating & Sex”, kaži mi koliko se razumeš u marketing?
– Osim što sam magistrirao isti, onako…
– E pa kad si tako pametan – gde je sadržaj u rubrici “Dating & Sex”?
– Razumem da je tebi to najvažnije u životu, ali je ovo magazin o modi i tren…
– Ja ću nešto da napišem onda. Ovo ovako stvarno nema smisla.
– Be my guest. Imaš odrešene ruke.

Dati meni odrešene ruke da pišem o seksu je samoubilački akt. Pogotovo u magazinu koji čitaju pretežno žene. Da sam samo malo mlađi, prva stvar koju bih uradio je vređanje kolumne Keri Bredšou. Baš tako. Rekao bih da je ona neozbiljna i suviše sofisticirana za modernu ženu. Sve ja razumem, sve je to lepo. I Manolo i Mr. Big i Samanta i onaj mučenik Ejdan, ali to realno nema nikakve veze sa onime u šta su žene počele da se pretvaraju. Realno – nema.

seksiajvar2 Seks i ajvar

Vreme je da zaboravimo na stereotipe koji su vladali svetom do skoro. Žena u 21. veku je drugačija. Mnogo drugačija.

Naime, pre neki dan u zajedničkoj internet konverzaciji, u kojoj učestvuju tri muškarca i pet žena, došao sam do zastrašujućeg zaključka. Malo po malo, reč po reč, nas trojica smo se zaglavili u priči o receptu za ajvar i Jaffa palačinkama, a pet žena je sve vreme raspravljalo o, citiram, “erekciji, porno industriji i kres kombinacijama”.

‘Ajde što nije bilo govora o ajvaru i kornišonima, čak nije bilo priče ni o “Seks i gradu”. Al’ one bre, ni reč nisu rekle na temu tašni, cipela i jesenjih popusta!

Samo seks. I to kakav seks. Ne smem ni da ponovim šta sam sve čuo. Pročitao.

Izvinite me, ali dok žena u jesen ne zamiriše na pečenu papriku i topao ajvar na domaćem ‘lebu, nema ništa od zdravog seksa. Neću da lažem i kažem “dok nema ajvara, ništa od erekcije”, ali realno gledano, lepše je s tom đakonijom. Ili sam ja sada samo prolupao jer sam mnogo gladan. Idem po sendvič, ostajte ovde, pišemo se uskoro opet.

I’ll be back soon, my ladies – sa puno konkretnih saveta kako napraviti dobar ajvar, imati dobar seks, oterati budalu, zadržati princa i još mnogo, mnogo toga.

Izvor fotografija: unsplash.com


Amitz Dulniker u zvezdanom nebu vidi šta ste sve sakrili od sebe i drugih. Zna šta želite, mislite i volite. Zna sve: da ste nesrećni, nesigurni, perverzni i neodlučni. Ako budete dobri, neće to podeliti sa drugima.

Comments