Bez obzira na to da li vam se dopada ili ne, seksom se trguje od pamtiveka. Kako različiti narodi tretiraju ovu “robu”, govori mnogo o njima. Odnos prema prostituciji je veoma ukorenjen u svakoj kulturi i kao takav, vredan je istraživanja. Neke zemlje pokušavaju da je iskorene, dok se druge bore za legalizaciju, ili da joj se bar progleda kroz prste, pa da bude dozvoljena u nekim delovima grada, koji su poznati kao ulice crvenih fenjera.

Ulice crvenih fenjera često daju prozor mogućnosti za one radoznale, ili dovoljno hrabre da tu zavire i otkriju možda prikriven aspekt svoje prirode. Bez obzira na vaš način razmišljanja, ukoliko vas put navede na ovakva mesta, budite pre svega oprezni.

Najpoznatija od svih, ulica De Valen je dugo bila glavna turistička atrakcija u Amsterdamu. Prostitutke oba pola pružaju svoje usluge u mreži ulica koje imaju oko 300 kabina. Oni traže klijente tako što pokazuju svoju “robu” iza staklenog prozora ili vrata. Ova ulica takođe ima prodavnice marihuane, seks šopove, muzej erotike i seks pozorište.

Slika16 Seks turizam: Dupetom u Evropu

De Valen, Amsterdam, Holandija

Ova ulica je ekvivalent ulici De Valen. Ovde je prostitucija legalna samo u određeno doba dana, prostitutke mogu da pokazuju svoje telo samo u određenom delu, a žene i maloletnici nisu dobrodošli.

Slika21 Seks turizam: Dupetom u Evropu

Reeperban, Hamburg, Nemačka

Ulica Soho se nalazi na ovoj listi samo zbog stare slave. Od sredine 18. veka do 1970. godine bila je pravi poslovni seks centar, prepuna prostitutki i javnih kuća. Danas je svedena na nekoliko striptiz klubova koji su poznati po iznuđivanju neopreznim klijentima. Ilegalni bordeli i dalje rade, ali područje je preraslo u centar gej kulture.

Slika32 Seks turizam: Dupetom u Evropu

Soho, London, Engleska

Seksualne radnice svih mogućih uzrasta i seksualnih kombinacija mogu se naći duž ulice Sen Denis i sve vrste seksualnih rekvizita mogu se kupiti u njenim seksi šopovima. Civilizovanije turističko područje je Pigal, dom Mulen Ruža i muzeja erotike koji je otvoren do dva ujutru.

Slika4 Seks turizam: Dupetom u Evropu

Sen Denis i Pigal, Pariz, Francuska

Ova ulica je poznata po obloženim bordelima od početka do kraja. Lokacija je u blizini poslovnog i finansijskog dela Brisela. Kakva slučajnost.

Slika51 Seks turizam: Dupetom u Evropu

Ru de Aršo, Brisel, Belgija

Izvor fotografija: opentravel.com


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Comments