Ako odete na plažu, a ne fotografišete se, da li ste ikada i bili na plaži? Bar jedan selfie sa letovanja je obavezan, a kako ćete to postići ukoliko ne ponesete telefon na plažu? Nikako.

S druge strane, emotivno ste vezani za svoj telefon, koji ne želite da pržite na suncu, gulite u pesku ili kvasite morkom vodom. Zato morate zaštititi svog ljubimca koji vam se našao uvek i u dobru i u zlu, kako biste i dalje do mile volje mogli da se fotografišete.

Evo koje stvari morate imati kako biste to postigli!

Da ostane suv

Postoji mnogo vodootpornih maski za telefon, a neke od njih bi sačuvale telefon sve i da vas zapljusne džinovski talas. Dobro se raspitajte, pa kupite neku takvu masku. Bez toga ne krećite na put!

Ako ništa drugo, makar možete nabaviti plastičnu futrolu koja se zatvara. Postoje i modeli koji omogućavaju da koristite telefon, a da ne morate da ga izvadite iz te futrole.

mid July woman hit beach Weymouth England Selfie manija: Telefon otporan na plažu

Sačuvajte ga od peska

Sitan pesak zna da se zaglavi među dugmićima, uđe u zvučnik ili ogrebe ekran i kameru. Da se to ne bi desilo, umesto da ubacite telefon u torbu za plažu koja je već puna peska, uvek ga čuvajte u posebnoj pregradi, najbolje u zasebnom plastičnom neseseru.

Da ostane čist

Vaš telefon brzo će biti umazan kremom za sunčanje, mlekom za telo, uljima i znojem. Ovo neće nužno pokvariti vašeg vernog prijatelja, ali s druge strane, učiniće da se na njemu razviju mnoge bakterije koje onda, kada prislonite na lice mogu izazvati pojavu akni na vašoj lepoj osunčanoj koži. Zato ga redovo čistite i prebrišite ekran alkoholnim maramicama.

Neka se ne zagreva

Svi uređaji se greju kada rade. Međutim, ako ostavite telefon dugo na suncu, pregrejaće se baterija, što će na kraju dovesti do kvarenja telefona. Zato vodite računa o tome da vam je telefon uvek u hladu. Ako ipak dugo ostanete na suncu, slobodno ga ohladite fenom ili čak stavite u frižider na par sekundi ako je neophodno.

Lenka Gatić

Comments