Da li ste čuli za Ecaille? U pitanju je najnoviji hair trend koji morate ispratiti ove godine. U pitanju je tehnika senčenja kose. O ovom fenomenu koji drma svetsku selebriti scenu smo popričali sa Sofijom Janković, Hair stilistom Studija Prostor.

Sofija i Srna Nova tehnika senčenja kose: Ecaille

Sofija Janković i Srna Jovanović, Hair Stilisti Studija Prostor

Ombre je vladao i prelivao se tokom čitave 2013. godine, da bi ga u narednoj godini zamenio magični Balayage koji je bio pravi bum tokom prošle godine. Danas je to Ecaille. Balayage je imitacija Sunca u kosi, popularno nazvan i surferska kosa ili poljubac Sunca. I sada na početku 2015.godine, veliki bum na crvenom tepihu Oskara, doživeo je Ecaille. Glumice i pevačice poput Dženifer Lopez, Bijonse, Džesike Bil, Sare Džesike Parker, Džesike Albe, Žizel Bundšen i mnoge druge, prošetale su glamurozne toalete i raskošne kose i pokazale svetu nov trend koji će biti mejn strim 2015. godine. Nežni karamel zlatni tonovi su ono što čini Ecaille tehniku bogatiju od balayage. Ecaille je tamnija verzija balayage tehnike, pramenovi su izrazito zlatni, osnovna boja je tamna, bogata i topla i sve je jako svetlucavo i sjajno. 

Ecaille je prvi predstavio britanski selebriti kolorista Džo Hansford na Londonskoj nedelji mode. Odmah potom su kao i balayage počeli koloristi da ga promovišu u Parizu i Nju Jorku. Od ombre tehnike su nasleđeni svetliji krajevi, a od balayage tehnike prirodni “neuredni” raspored pramenovi. Prelivi toplih karamel tonova do intenzivno zlatnih, koji se pri svetlosti reflektuju i čine utisak kao da vam je neko prosuo zlatnu prašinu u kosu čine ovu tehniku savršenom. Sveukupno ovo daje izgled multi-dimenzionirane boje, a kosa deluje mnogo zdravije i sjajnije.

Ecaille naziv u prevodu znači krljušt ili kornjačin oklop. Naziv je takođe vezan za braon starinske češljeve za kosu koji su bili izrađivani od kornjačinih oklopa i na sebi su imali perfektna prelivanja svih braon-zlatnih nijansi. To su tople braon nijanse, nijanse meda, boje ćilibara, svi tonovi zlata od starog zlata do zlatne prašine.

Comments