Iako nam je svetska pandemija zabranila putovanja i zatvorila nas u naše domove, “otvorila je vrata” bindžovanju serija i filmova tokom cele godine. Možda nismo mogli da uživamo u lepotama planete Zemlje, ali i za to imamo prikladnu i, pre svega, jeftinu alternativu. Ako se još uvek dvoumite kojoj seriji da date šansu, evo nekoliko predloga serija čije će vas lokacije oduševiti i možda zainteresovati da ih posetite kada to epidemiološke mere dopuste.

Game of Thrones      

Kako smo se uverili da nijedan član glumačke ekipe nije neophodan, isto važi i za lokacije čuvenog HBO-ovog hita. Važno je uzeti u obzir da je “Game of Thrones” snimana još od 2010. godine, pa je malo onih lokacija koje su nezamenjive. Ipak, većina serijala snimljena je na severu Irske. Od prašnjavih dotračkih pustinja, preko vlažnih šuma Godswood-a, pa sve do mračnog severa, prelepi predeli ove zemlje uvodili su nas u svet magije i zmajeva. Što se tiče scena postavljenih severno od Zida, one su snimane na Islandu, drugom mestu na kojem je bilo najviše akcije. Pored čuvenog Dubrovnika, koji je predstavljen kao glavni grad Kraljeve luke, gradovi Španije, poput Sevilje, prikazani su kao zemlja Dorne i Dragonstone, dom Deneris Targerijan.

Big Little Lies

Knjiga na kojoj se zasniva ova drama smeštena je u izmišljeni australijski grad, ali je lokacija serije smeštena u Monterej, u Kaliforniji. Ovo područje poseduje kombinaciju opuštenog šarma malog grada i spektakularnih pacifičkih morskih pejzaža, ili kako to glavni scenarista, Dejvid Keli, objašnjava – izvesnu “hipnotičku lepotu”. Nekoliko scena iz prve sezone snimljeno je u Los Anđelesu, ali u drugoj sezoni se vraćaju Montereju. Državna plaža reke Karmel, plaža Del Monte, državni prirodni rezervat Point Lobos i još poznatih znamenitosti, doprinose celokupnom utisku, pružajući izvanrednu prirodnu pozadinu mora i neba za jednako intenzivnu ličnu interakciju koju možemo očekivati između samih likova.

Comments