Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Svi bismo voleli da doživimo bar jedan trenutak kao iz serije. Scene u njima su savršeno tužne i lepe, uz neizbežnu pratnju muzike. Čista nepravda. Ono što je u stvarnom životu nemoguće događa se na malim ekranima: neko iz pozadine pusti pravu pesmu u pravom trenutku. Koje su to najbolje muzičke scene iz serija?

Serija “Okrug Oranž” (The O.C.) nam je, pored nestvarno simpatičnog lika Seta Koena (Seth Cohen) koji je takozvane geek-ove konačno predstavio na kul način, dala mnogo, mnogo minuta kvalitetne muzike. Lajtmotiv koji je iz pozadine ispratio sve bitne trenutke ove serije je, složićete se, pesma “Hallelujah”. Kao uvek prisutna na rastancima prijateljstava i ljubavi našla se i u jednoj od najtužnijih scena “The O.C.”-a. Uz reči pesme “Baby I’ve been here before (…) I’ve seen this room, and I’ve walked this floor”, u izvođenju pevačice Imodžen Hip (Imogen Heap) rastao se večito problematičan par, Marisa Kuper (Marissa Cooper) i Rajan Etvud (Ryan Atwood). Scena u kojoj ona umire u njegovom naručju predstavlja treću po redu muzički savršenu epizodu završnicu.

Treća sezona serije “Dosonov svet” (Dawson’s Creek) sačuvala je jedan od najlepših muzičkih trenutaka za gledaoce koji su od samog početka navijali za to da Džoi Poter (Joey Potter) i Pejsi Viter (Pacey Witter) postanu par. Savršenoj sceni u kojoj ona konačno shvata šta mi, gledaoci, želimo doprinela je obrada pesme “Daydream Beliver” u izvođenju pevačice Meri Bet Mejziarz (Mary Beth Maziarz).

“Porodica Soprano” (The Sopranos) takođe predstavlja jedno od televizijskih ostvarenja u kome je u minutima napete drame značajna uloga prepuštena muzici. Zasluge za izbor pesama većim delom pripadaju tvorcu serije Dejvidu Čejsu (David Chase). Jednu od nezaboravnih muzičkih scena iz života porodice Soprano predstavlja sam početak druge sezone u kojoj uz stihove pesme “It Was a Very Good Year” u izvođenju Frenka Sinatre (Frank Sinatra) saznajemo šta se dešavalo sa glavnim junacima nakon završetka veoma uspešne prve sezone.

Iz ove perspektive davno odigrana scena serije “Uvod u anatomiju” (Grey’s Anatomy) u kojoj se uz pesmu “Chasing Cars” grupe Snow Patrol opraštamo od našeg omiljenog pacijenta Denija Duketa (Denny Duquette) predstavlja jedan od mnogih savršeno tužnih trenutaka koji su se odigrali u bolnici “Sijetl Grejs” (Seattle Grace).

Omiljena izmišljena četvorka iz Holivuda priredila nam je nebrojano mnogo trenutaka zabave sa poznatim ličnostima, ali i minuta kvalitetne muzičke pozadine. “Svita” (Entourage) jedna je od retkih serija u kojoj epizode, po starom, ali pre svega dobrom receptu počinju uvodnom špicom, pesmom “Superhero” u izvođenju benda Jane’s Addiction. Muzički supervizor ove TV serije kao jednu od najboljih muzičkih scena izdvojio je poslednje minute šeste sezone u kojima je pesma sa pitanjima o značenju života, “In My Lifetime (Remix)”, repera Džej Zija (Jay-Z) pokušala da oslika emotivno raspoloženje glavnog junaka Vinsa Čejsa (Vince Chase).

01 Entourage Serije u kojima je muzika rekla svoje

Nakon osam sezona obožavaoce serije "Svita" očekuje i filmsko ostvarenje u kojem se nastavljaju avanture četvorke iz Los Anđelesa

Za sam kraj pogledajte jednu od upečatljivijih scena iz serije “Haus” (House M.D.) u kojoj svima omiljen namćor, doktor Gregori Haus (Gregory House) na sebi svojstven način izvodi pesmu “Baba O’Riley” grupe The Who.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice