Ok, najgore što može da vam se desi na prvom sastanku jesto to da se vaš partner uopšte i ne pojavi, ali postoje još neke zavrzlame za koje ne biste volele da vam se baš tad dogode, na primer, beauty problemi poput masne kose, sjajnog lica (u negativnom smislu), slomljenog nokta itd, itd. Ipak, koliko god se vama tako činilo, ne, nije smak sveta. Evo nekoliko brzih rešenja za takve alarmantne teškoće i vi ćete moći začas da nastavite da se zabavljate!

Problem: Korektor se skinuo i bubuljica se crveni kao luda!

Rešenje: Iako ste mislile da će vam tona pudera i još pola tone korektora prekriti crvenu napast, pogrešile ste. Dovoljna je samo mala količina korektora na vrh četkice da prekrijete samu bubuljicu, nije potrebno da bojite još centimetar ukrug.

Bonus savet: Opustite se, do vraga! Vaš dragi sigurno neće od vas cele primetiti samo crvenilo na bradi. Zaboravite na to i podignute brade se vratite iz toaleta za sto. I, da bi vam se samopouzdanje povratilo, pohvalite usput svoju fantastičnu haljinu!

Problem: Slomljen nokat je postao smrtonosno oružje!

Rešenje: Oh, da, slomljen nokat je strašan problem. I ne, ovo nije rečeno ironično, jer najviše na svetu mrzim kada mi se dug, lep nokat slomi do živca – ružno je, boli, grebem sve oko sebe. Da se ne biste našle u situaciji da nekog povredite, uzmite od konobara kutiju šibica i iskoristite onu grubu stranu za paljenje vatre kao turpiju.

Problem: Trepavice su izgubile sjaj i više nemate zavodljiv, seksi pogled.

Rešenje: Dodatna maskara može samo da zakomplikuje trenutno stanje, a pošto vam je uvijač ostao kod kuće pokušajte sa krajnje šašavim rešenjem – kada ste same, uzmite metalnu kašičicu za dezert i držeći je paralelno sa podom sa konkavne strane, nežno palcem pritisnite trepavice uz kašičicu i izvijajte ih naviše. Biće kao tek našminkane i uvijene!

Pročitaj tekst – Maskara po vašem ukusu

lepota Šest brzih rešenja za najgore beauty probleme

Svakome se dešavaju nezgode!

Problem: Vaš dezodorans više ne pokazuje znake mirisa, čak, počinje nešto da smrducka…

Rešenje: Ok, trebalo je pretpostaviti da će stresna situacija dovesti do ovoga i da je trebalo da ponesete dezodorans, ali šta ćete sad… U kupatilu restorana/kafića sigurno možete pronaći vlažne maramice za dezinfekciju pa njima obrišite pazuh; alkohol će ubiti bakterije, a plus ćete dobiti svež miris.

Problem: Vaše lice se sija i to ne u pozitivnom smislu!

Rešenje: Ponovo problem znojenja, ovoga puta u problematičnoj T-zoni. Što zbog pudera i zatvorenih pora, što zbog vrućine usled stresa i nervoze. Dobro, to je barem lako sanirati. Toalet papirom nežno utapkajte (ne razmazujte!) višak masnoće počevši od čela, preko nosa, do brade.

Problem: Iako je vaša kosa sveže oprana, od prečestog pipkanja počela je da se masti!

Rešenje: I u ovom slučaju će pomoći vlažne maramice sa alkoholom. Malo njima protrljajte kritične delove i sačekajte da se osuše. Alkohol će upiti veliki deo masnoće, a vi ili prestanite da čačkate kosu ili jednostavno vežite rep ili punđu!

Izvori fotografija: makeupfornoobs.com, stylelist.ca


Ivana Tomić – je studentkinja Fakulteta političkih nauka, koja se, iako uskoro puni 21 godinu, i dalje ponaša detinjasto i budalasto. Ne krivite je, to je zbog sestrića sa kojim se glupira po ceo dan. Trenutno piskara sve i svašta, više za svoju dušu, ali se nada da će jednog dana imati uspešnu karijeru ozbiljnog novinara. Obožava da tračari sa svojom najboljom drugaricom Nedom uz jaku, domaću kafu. Druženje sa porodicom i kućnim ljubimcima je ispunjava. Mogla bi da živi na krompirićima i višnjama u svim oblicima. I dalje na vratima sobe čuva poster Džonija Depa. Voli jednog Marka.

Comments