Autori ovih blogova su više nego kreativni i pravi su majstori da vas kupe svojim umećem i rečima.

Poppytalk

Svi koje zanimaju kreativni blogovi, uverena sam da već znaju ili su bar čuli za Poppytalk. Posredi je kanadski (iz Vankuvera su) dizajnerski blog koji sakuplja nadahnuće i posvećen je promovisanju novih dizajnerskih talenata. Osnivači su muži žena (Džen i Erl) koji su oboje radili kao dizajneri. Džen (Jan) za Communication Design, a Erl (Earl) za New Media kao dizajner i instruktor.

Možete posetiti i Poppytalk Handmade, tematsku prodajnu izložbu koja prikazuje ručne i antikvarne radove iz celog sveta.

poppytalk Šest kreativnih blogova koje morate posetiti

Kreativni kutak Poppytalk

Na blogu možete naći mnoštvo projekata “uradi sam” sa uputstvima, sjajne ukrase, zanimljive recepte i vikend-projekte koji me zaista nadahnjuju.

1. uradi sam: podmetači “colour blocking”

2. uradi sam: zastavice za kolače od savijene tkanine

3. recept: hrskava salata od nektarina i crnog pasulja

4. vikend-projekt: baštenski terarijum.

Creature Commforts 

Creature Commforts vodi ljupka Izi (Ez), a blog joj je oaza nadahnuća. Slavi sitne pojedinosti koje čine život divnim i traži lepotu u neočekivanom. Izi voli da deli kreativni prostor i neprestano je nadahnjuju čitaoci i divna zajednica koju je okupila. Creature Comforts predstavlja rukotvorine s naglaskom na visok kvalitet dizajna. Redovno prikazuje lični aksesoar i kućne proizvode, slike i fotografije, profile malih preduzeća, projekte “uradi sam” i poklone, kreativna nadahnuća, modu i još mnogo toga.

Creature Commforts Šest kreativnih blogova koje morate posetiti

Istaknut kvalitet dizajna

Ovde se nalazi jedan poduži post u kome sam mnogo uživala, pa vam ga preporučujem. Mislim da tema zaoukplja sve blogere.

1. poseban projekat “uradi sam”

2. “uradi sam” pletena narukvica

3. čizkejk s jagodama

4. “uradi sam” ukrasi za poklone

Brinja Kobenhavn 

Brinja`s blog jeste jedan od prvih blogova koje sam otkrila i odmah se zaljubila. Sećam se da sam provela sat ili dva nad njim i nisam mogla da se odvojim. Brindžin blog je o nadahnuću, rukotvorinama, porodici, kupovini i svakodnevici. Predlažem da posetite njenu prodavnicu i stranicu na Facebooku.

Brinja Kobenhavn Šest kreativnih blogova koje morate posetiti

Zaljubićete se u ovaj blog

A Mad Tea Party With Alis 

Odabrala sam A mad tea party with Alis zbog raznovrsnosti, da vas ne udavim. Stvarno uživam u lepo uređenom enterijeru, a ovaj blog je pun lepote. Obožavam da ga prelistavam uz jutarnju kafu i zamišljam kuću iz snova. Alis (Alis) je skoro diplomirala industrijski dizajn i završila magistarske studije (master). Odlučila je da podeli ljubav za divne predmete, sve kreativno i zaista cenimo taj korak.

a mad tea party with alis Šest kreativnih blogova koje morate posetiti

Uživaćete u fotografijama enterijera

How About Orange 

How about orange jeste dom Džesike Džouns (Jessica Jones) koja je grafički i dizajner tekstila. Kad ne bloguje, dizajnira. Ovde je njen portfolio, ako vas zanima više o njenom radu. Blog joj je divan za nalaženje nadahnuća za “uradi sam”, plus objašnjenja i mnoštvo poklona (volim to!).

howaboutorange Šest kreativnih blogova koje morate posetiti

Pronađite inspiraciju za svoj "uradi sam" projekat

1. Odštampajte za Božić

2. besplatne kartice za poklone

3. kartice za Noć veštica

4. besplatne ex-libris nalepnice u vintidž-stilu.

Ungt Blod 

Ungt Blod (Young blood) jeste vebsajt i blog Mete Kaerlig Hilsen (Mette Kaerlig Hilsen), blogerke koja kuva kafu, mesi picu, pravi svašta, a uz to je i veb dizajnerka iz Kopenhagena. Kažem vam, blog je zarazan. Volim kako izgleda i priče koje nam pripoveda kroz fotografije. Zaista dobar blog koji zaslužuje da barem zavirite.

ungt blod Šest kreativnih blogova koje morate posetiti

Fantastične fotografije


Maja Rotovnik voli sve stvari koje čine život lepši. Svoju strast deli na svom bloguMikstejp, i više ste nego dobrodošli da zavirite na njega i bolje upoznate njegovu autorku. Voli da provodi vreme sa prijateljima, uživa u dobroj knjizi i filmu.

Prevod sa engleskog Ranko Trifković

Comments