Često prepravljamo staru odeću, ali da li ste razmišljali o tome da isto to možete uraditi i sa nameštajem? Preuredite ga tako da izgleda kao nov, ili neki kupljen jeftinije da izgleda skupo i glamurozno. Postoje mnogi načini da se to uradi, a mi vam ovde predlažemo neke od njih.

 Police

Zatvoreni regali imaju prednost zato što unutar njih stvari ne moraju uvek biti sređene. Ali otvorene police izgledaju mnogo lepše kada na njima prezentujete svoje omiljene knjige, drage slike ili dekorativne predmete. U slučaju da imate jednostavnu drvenu policu predlažemo vam da je ukrasite samo uz pomoć starih novina i lepka za drvo. Premažite samo neke delove na polici ili pak celu policu i prekrijte novinama. Dobiće potpuno drugačiji i veoma neobičan izgled.

Trpezarijski sto

Trpezarijski sto je mesto gde se često okupljamo sa porodicom ili prijateljima i uživamo u hrani i piću. Postoji nekoliko načina da ga učinite drugačijim u slučaju da nemate novca da kupite novi. Možete ga prefarbati ili prelakirati bezbojnim ili lakom toniranim u nekoj boji. Preko postavite staklo sa obrađenim ivicama koje po merama možete naručiti kod stakloresca. Stare nogare možete skinuti i zameniti ih gotovim metalnim nogarima koje danas vrlo lako možete nabaviti u prodavnicama okova.

Trpezarijski sto sa stolicama Šest načina da preuredite nameštaj

Neobični nogari i sto dobiće jedinstven izgled

Zavese

Imate običnu belu zavesu i to vam je pomalo dosadilo? Jednostavan način da je učinite zanimljivijom jeste da je presečete uzduž na pola i porubite. Neprimetnu zavesu učinićete atraktivnom i lepom ako izaberite dve trake koje mogu biti šarene ili se mogu slagati sa nekom bojom koja preovladava u ambijentu, i vežete ih na sredini u slatke mašnice. Umesto trakica, da sklonite zavesu sa prozora, takođe možete koristiti razne dekorativne kukice ili omče i na taj način naglasiti raskoš, kako zavese, tako i ambijenta.

Polica za knjige

Neka vam se knjige više ne gomilaju po stolovima ili na podu ispod kreveta, dodelite im mesto koje im pripada. Svi polazimo od toga da su knjige pravilnog oblika i uvek četvrtaste, pa tako osmišljavamo i pregrade u kojima ćemo ih slagati. Ako već imate obične police ili samo daske i ploče od iverice probajte da ih nasložite drugačije. Sam njihov neobičan raspored izazvaće razigranost na jednom zidu.

Polica za knjige Šest načina da preuredite nameštaj

Prezentujte svoje knjige na pravi način

Fioke

Osim  što unutrašnjost fioke možete podeliti radi uvođenja reda ili staviti ukrasni papir, možete je i spolja učiniti drugačijom. Jednostavno je prefarbajte ili naslikajte neki detalj. Uokvirite ćoskove crne fioke zlatnom bojom i dobićete glamurozan izgled. Važan ukrasni detalj kod fioka mogu biti i ručice.

Stočić za kafu

Ispijanje kafe predstavlja užitak za veći deo populacije. Poboljšajte ga stočićem na kojem ćete poslužiti tursku, italijansku ili već neku drugu vrstu kafe. Od starog stočića zadržite ploču, bilo ona od stakla, drveta ili nekog drugog materijala. Kao nogare može vam poslužiti bilo šta, od jednog velikog panja koji ćete staviti na sredini ili četiri manja, do starog kovčega ili bureta.

Sto ìi ç za kafu Šest načina da preuredite nameštaj

Kombinacija stakla i drveta je pun pogodak

Izvor fotografija pinterest.com


Jovana Jovović studira novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije, piše kratke priče i beleži citate i omiljene delove iz knjiga koje čita. Možete ih pronaći na njenom blogu. Obožava Beograd, voli Novi Sad i uvek se vraća u Bar. Leto ne može da zamisli bez mora.

Comments