Možda nismo ni svesni da nekim svakodnevnim navikama polako, ali sigurno upropašćujem0 svoj izgled. Ovo su navike kojih se što pre treba osloboditi!

Umivanje sapunom!

Prvo, sasvim je dovoljno umiti se ujutru i uveče. Ne morate da ribate lice svaki čas. Takođe, proizvodi namenjeni telu, nisu pogodni i za lice, jer je koža lica osetljivija. Zato pažljivo birajte proizvode za negu lica.

Spavanje na stomaku!

Tako vaše lice biva spljeskano i zgužvano tokom cele noći. Možda ne vidite bore odmah, ali verujte vremenom će postati sve vidljivije.

Pušenje!

Em što značajno povećavate rizik od oboljevanja od raka, uništavate svoju kožu i kosu! Nokti vam žute, koža postaje siva, a kosa tanka i slaba. Takođe bore oko usana se pojavljuju.

Mobilni telefoni su leglo bakterija!

cellphone Šest navika koje uništavaju naš izgled

Mobilni telefon ima više bakterija nego wc šolja!

Na vašem mobilnom telefonu više je bakterija nego na wc šolji. A da li biste prislonili šolju na lice? Razmislite o tome sledeći put kad vam se pojavi džinovska bubuljica na obrazu.

Perut!

Možda ne shvatate da svaki put kada perut padne na vaše lice, stvori se infekcija. A i svaki put kad se češemo zbog peruti, a onda pipnemo po licu, raznosimo infekciju. Zato se peruti treba rešiti što pre.

Sunce!

Da, svi volimo preplanuli ten, ali svi smo i svesni da je izlaganje suncu izuzetno štetno. Prvenstveno povećava se rizik od oboljevanja od raka kože. Osim toga trenutno vidljiva šteta su pege, mladeži i bore.


Lenka Gatić

Comments