Slatki moji,  do sada smo skoro sve potkačili, osim njih. Oni su takođe popularni, ali zbog manje količine novca koji obrću nekako se manje priča o njima. Tako je, pričam o glumcima.

Starija garda je, što bi se reklo, na kalup. Gotovo svi su (ili bili) u ljubavi sa čašicom. Čuvena Dama, glumica koju trenutno gledamo kao članicu žirija jednog takmičenja talenata je toliko volela da cugne da su je sa jednog splava na Adi bezbroj puta bukvalno gurali u auto i vozili do kuće. Znala je čak i da muzičare vodi pravo na gajbu posle terevenke i poslužuje ih zimnicom. Danas uživa u “drugoj mladosti” i ulozi Dame nad damama.
Njena nešto starija koleginica, majka jedne nestašne glumice pank generacije, poznata po ulogama oštrih medicinskih sestara je takođe sa čašom odavno na ti, međutim, zbog besprekornog stava to šira javnost nikada nije saznala. Neki malo upućeniji tvrde da je dotična među prvima probala “belu zabavu”, i da joj je to jedno vreme bilo slađe od alkohola.

Prelaskom bardova u treće doba izgubila se izvorna boemija, međutim, nisu se svi smirili. Čuveni glumac – ugostitelj, poznat po okruglim očima i klempavim ušima nadaleko je znan kao neko ko overava mlade glumice poput Đenke u antologijskom filmu. Naravno, sve uz reke vina, samo što sve mlade glumice novije proizvodnje kod njega osim glumačke nauče i jednu životnu lekciju – preko kreveta ne možeš trajno da se ovajdiš.

Od mlađih buntovnika svakako su najpoznatiji Zona Belaja i Stršljen. Mlađana glumica je svima vama poznata po navodnoj aferi sa tada jednim od vodećih ljudi države, brzom ispijanju rakijice, lupanju čaša i šamara gostima. Stršljena su osim uloga proslavili mali penis (kako tvrde neke dame) i pokušaji da se, što se kaže, dobro uvali. Međutim, oni su benigni za ono što sledi.

U početku je važio za seks simbola i jednog od najtalentovanijih glumaca koje smo ikada imali. U međuvremenu su čašica i bela zabava uzeli maha, te je danas skoro pa predmet podsmeha, naročito zbog nabijanja rogova od bivše žene a potom i braka sa devojkom kojoj bi opušteno mogao biti otac. O njegovom skretanju sa koloseka najbolje svedoče oni koji ga dugo poznaju – tvrde da je vremešni momčina toliko izgubio kompas, da u intervjuima i neformalnim razgovorima izmišlja činjenice iz svoje prošlosti i sebi pripisuje tuđe doživljaje. Međutim, ni tu nije kraj. Pošto se (kao i većina kolega) oprobao i u producentskim vodama, logično je da kao i kolega ugostitelj želi konkretno uverenje o nečijim glumačkim sposobnostima dočaravanja eksplicitnih scena. Sve bi to bilo i prihvatljivo, da oralni seks u zamenu za ulogu nije tražio od jednog glumca! Da, dobro ste pročitali, dragi moji! Jedan mlađani, ne preterano poznati glumac avangardne pojave je bukvalno pobegao glavom bez obzira kad mu je ovaj tražio da se malo sagne. Ko zna, možda je zbog bele zabave ishalucinirao da je u pitanju žena.

Ona je mlada, lepa i otmena, i gotovo nigde niste mogli čuti o njoj neki sočan trač. Mnogima je bilo čudno kako je sa tako kratkim glumačkim stažom uspela sebi da kupi čak stan, a onda je klupko počelo da se odmotava. Pevačice sa krimosima i biznismenima su postale kliše – sve to brzo ispliva, a one padnu u zaborav i nemilost publike. Glumice, kao u doba Stare Grčke znaju sa kime zapravo treba koketirati – politikom, tačnije, vrhom države. Upućeni tvrde da je Tanana Brineta zapravo jako dugo vremena bila ljubavnica glavnog. Šuška se da je postojao poseban stan samo za njih dvoje, naravno sa zasebnim ulazima. Kažu da je Tanana toliko odlučna i bezdušna u svojim namerama, da kada se na nešto namerači njeno je ili ničije. Kao i mnoge druge, i ona radi na svojoj inostranoj karijeri i spektakularnim ulogama, stoga ostaje da čekamo i vidimo ko je sledeća žrtva na putu uspona. Ovdašnje zverke je potrošila.

I za kraj, nešto u šta nikada ne biste poverovali. Ljubimac devojčica i romantičnih teta, tipski glumac takođe poznat i po zvonkom glasu za pevanje, iako tvrdi da je večni romantik i zanesenjak sklon dugim vezama (bio dugo sa jednom pop pevačicom) zapravo je mnogo nestašniji nego što mislimo. Naime, lepota, mladost i talenat često nisu dovoljni na putu ka zvezdama. Pre nego što je Orlić postao poznat vaskolikoj javnosti priča se da je voleo mnogo starije tete. Zapravo, neke od njih to pričaju. Orlić je, priča se, bio u vezi sa jednom vremešnom novinarkom u penziji, i nisu se krili. Dolazio je kod nje u goste i sedeljke, a Sestrin izvor tvrdi da je bilo prilično bizarno kada je glumac sedeo u stolici, tik ispod golišavog portreta tada mlade novinarke, na šta se ona, pred brojnim gostima nije uzdržala da ne pomene: “Vidite, on baš voli da bude poda mnom!”
Koliko sledeće godine za njega je znala cela zemlja.

Eto tako slatki moji, da ne bude da razotkrivamo samo estradne pojave i one koji nam iskaču iz frižidera. Kao što vidite, nestašnih ima i u “kulturnijim” profesijama, samo zbog fingiranih skandala i plaćenih PR vesti nikako da izbiju u prvi plan.

Inače, možete mi pisati putem emaila ili pratiti na mom profilu.


Sestra Slatka je alter-ego svih nas: zgranuta tračevima, na koje opet nije imuna, manipulacijom gledaocima i čitaocima i jeftinim senzacionalizmom. Dovoljno prisutna da čuje i vidi sve i elokventna da to sroči. Njena deviza i poruka čitaocima je: “Ako već ne možeš da pobegneš od plitkih tema, budi iznad njih”.

Comments