Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Ukoliko se odlučite da obiđete Pariz, ne smete propustiti:

Muzej “Les Arts Décoratifs” tačno pored “Louvre”-a u Parizu, gde ćete pronaći izuzetno zanimljivu postavku: “Louis Vuitton – Marc Jacobs”. Izložba je otvorena do 16. septembra gde možete uživati u postavci o sjajnom Luju Vitonu (Louis Vuittonu), kao i o Marku Džejkobsu (Marc Jacobs), kreativnom direktoru ove modne kuće koji je definitivno svoju ulogu opravdao time što je brend LV i dalje jedan od vodećih lidera u modnom svetu. Kako sve postiže ne znamo ni sami, ali može se primetiti velika sličnost u linijama koje pravi za svoju kolekciju i za koleciju LV modne kuće. U ovom zanimljivom muzeju ćete imati prilike da se upoznate sa životima ova dva velika maga u svetu mode, njihovim inspiracijama, a videćete i korake kojima su počinjali, kao i način njihovog života.

IMG 12973 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Moda kao umetnost

IMG 12992 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Svaka dama će poželeti jedan ovakav

Sačuvane su i skice Luja Vitona, kao i stari izložbeni eksponati poput starih popularnih kofera. Izloženi su i radovi, kao i kratka priča o dizajnerima Stivenu Sprausu (Stephen Sprouse,1953 – 2004), Takasiju Murakamiju (村上 隆, Takashi Murakami, 1962) i Ričardu Prinsu (Richard Prince, 1949) koji su bili pozvani od strane Marka Džejkobsa da rade za LV. Rezultat njihove saradnje je od esencijalnog značaja budući da je iz toga proistekao najprepoznatljiviji monogram na svetu koji se kasnije upotpunjavao različitim bojama i primesama drugih elemenata dizajna.

IMG 13032 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Izaberite jednu

Takođe, naučićete kako su uspeli u svojim doprinosima modnom svetu i u stvaranju istorije savremenog odevanja. Luj Viton je pre mnogo vremena bio samo skroman čovek koji je pakovao bogate ljude poput Napoleonove (Napoléon Bonaparte) Eugenije (Eugenia). Svoje ime je učinio poznatim u Parizu još 1854. Ranije, sam je sebe promovisao kao pakera za bogati stalež ljudi, a danas najlegendarniji monogram i jedan od najprepoznatljivijih logotipa nosi njegovo ime. Na ovim instalacijama videćete ilustracije modne industrije i kako se menjala tokom proteklih 160 godina. Na ekranima ćete moći da vidite klipove iz filmova kao što su “Neki to vole vruće” (Some Like It Hot) i “Eni” (Annie). Takođe, zanimljivo je videti mnoge fotografije na kojima su Luj Vitonove kreacije i odeća u vezi sa tadašnjim filmskim. Impresivne su i haljine koje datiraju iz XIX veka, očuvane i izložene sa velikim ponosom.

IMG 13092 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Moderna postavka

IMG 13193 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Uživaćete u najpopularnijim filmovima svih vremena

Dosta pisanja, fotografije će same reći više…
Nakon uživanja na izložbi predlažem vam da napravite pauzu u prijatnom ambijentu tipičnog francuskog restorana “La Maison Angelina” koji je u neposrednoj blizini ovog muzeja (226 Rue de Rivoli). То је divno mesto napravljeno 1903. godine, а poznato je po najboljoj domaćoj čokoladi u Parizu. Poznati Parižani kao što je bila Koko Šanel (Coco Chanel), modni kreatori i ostali umetnici, voleli su ovo mesto i dolazili su na čajanku posebno zbog ukusnog deserta. Ukoliko posetite ovo mesto obavezno probajte “Agelina” čaj i macaroons.

IMG 13392 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Kutak za uživanje

IMG 13422 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Nećete im odoleti


Biljana Tipsarević je završila Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a zatim i master iz industrijskog inženjerstva i menadžmenta. Nekoliko godina je radila kao product manager, a televizijskim poslom se bavila iz hobija. Završila je i muzičku školu. Trenutno je na Milanskom institutu za modni dizajn Callegari. Sa prijateljicom Martom uređuje blog “Packing Stylist”.

Editors choice