*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Šetajući Parizom: Muzej “Les Arts Décoratifs”

Šetajući Parizom: Muzej “Les Arts Décoratifs”

Ukoliko se odlučite da obiđete Pariz, ne smete propustiti:

Muzej “Les Arts Décoratifs” tačno pored “Louvre”-a u Parizu, gde ćete pronaći izuzetno zanimljivu postavku: “Louis Vuitton – Marc Jacobs”. Izložba je otvorena do 16. septembra gde možete uživati u postavci o sjajnom Luju Vitonu (Louis Vuittonu), kao i o Marku Džejkobsu (Marc Jacobs), kreativnom direktoru ove modne kuće koji je definitivno svoju ulogu opravdao time što je brend LV i dalje jedan od vodećih lidera u modnom svetu. Kako sve postiže ne znamo ni sami, ali može se primetiti velika sličnost u linijama koje pravi za svoju kolekciju i za koleciju LV modne kuće. U ovom zanimljivom muzeju ćete imati prilike da se upoznate sa životima ova dva velika maga u svetu mode, njihovim inspiracijama, a videćete i korake kojima su počinjali, kao i način njihovog života.

IMG 12973 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Moda kao umetnost

IMG 12992 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Svaka dama će poželeti jedan ovakav

Sačuvane su i skice Luja Vitona, kao i stari izložbeni eksponati poput starih popularnih kofera. Izloženi su i radovi, kao i kratka priča o dizajnerima Stivenu Sprausu (Stephen Sprouse,1953 – 2004), Takasiju Murakamiju (村上 隆, Takashi Murakami, 1962) i Ričardu Prinsu (Richard Prince, 1949) koji su bili pozvani od strane Marka Džejkobsa da rade za LV. Rezultat njihove saradnje je od esencijalnog značaja budući da je iz toga proistekao najprepoznatljiviji monogram na svetu koji se kasnije upotpunjavao različitim bojama i primesama drugih elemenata dizajna.

IMG 13032 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Izaberite jednu

Takođe, naučićete kako su uspeli u svojim doprinosima modnom svetu i u stvaranju istorije savremenog odevanja. Luj Viton je pre mnogo vremena bio samo skroman čovek koji je pakovao bogate ljude poput Napoleonove (Napoléon Bonaparte) Eugenije (Eugenia). Svoje ime je učinio poznatim u Parizu još 1854. Ranije, sam je sebe promovisao kao pakera za bogati stalež ljudi, a danas najlegendarniji monogram i jedan od najprepoznatljivijih logotipa nosi njegovo ime. Na ovim instalacijama videćete ilustracije modne industrije i kako se menjala tokom proteklih 160 godina. Na ekranima ćete moći da vidite klipove iz filmova kao što su “Neki to vole vruće” (Some Like It Hot) i “Eni” (Annie). Takođe, zanimljivo je videti mnoge fotografije na kojima su Luj Vitonove kreacije i odeća u vezi sa tadašnjim filmskim. Impresivne su i haljine koje datiraju iz XIX veka, očuvane i izložene sa velikim ponosom.

IMG 13092 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Moderna postavka

IMG 13193 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Uživaćete u najpopularnijim filmovima svih vremena

Dosta pisanja, fotografije će same reći više…
Nakon uživanja na izložbi predlažem vam da napravite pauzu u prijatnom ambijentu tipičnog francuskog restorana “La Maison Angelina” koji je u neposrednoj blizini ovog muzeja (226 Rue de Rivoli). То је divno mesto napravljeno 1903. godine, а poznato je po najboljoj domaćoj čokoladi u Parizu. Poznati Parižani kao što je bila Koko Šanel (Coco Chanel), modni kreatori i ostali umetnici, voleli su ovo mesto i dolazili su na čajanku posebno zbog ukusnog deserta. Ukoliko posetite ovo mesto obavezno probajte “Agelina” čaj i macaroons.

IMG 13392 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Kutak za uživanje

IMG 13422 Šetajući Parizom: Muzej Les Arts Décoratifs

Nećete im odoleti


Biljana Tipsarević je završila Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a zatim i master iz industrijskog inženjerstva i menadžmenta. Nekoliko godina je radila kao product manager, a televizijskim poslom se bavila iz hobija. Završila je i muzičku školu. Trenutno je na Milanskom institutu za modni dizajn Callegari. Sa prijateljicom Martom uređuje blog “Packing Stylist”.

Editors choice