Ove godine nema miholjskog leta, ali kalendar ne vodi računa o našim očekivanjima – precizan je, kao i uvek. Po kalendaru, jesen zvanično počinje danas, 22. septembra, na dan jesenje ravnodnevice, ali ovo je i dan kada počinje sezona Vage, a to je nešto čemu možemo da se radujemo.

Sezona Vage je vezana za ravnotežu i harmoniju i označava polovinu astrološke godine. To je period ubiranja plodova našeg rada, nakon napora kroz koji smo prošli u sezoni Device, kažu astrolozi. Potrebno je da vidimo i sumiramo dokle smo stigli i da napravimo strategiju kako da nastavimo i odredimo koliko daleko treba da idemo. Vreme je da sagledamo ono što smo postigli proteklog meseca i odlučimo šta za nas funkcioniše, a šta ne i da se orijentišemo u odnosu na to.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tara Milk Tea (@taramilktea)

Sezona Vage obiluje darovima, a najveći je pojačana kreativnost i inspiracija. U ovom periodu, reči su jača strana i treba da ih izrazimo otvoreno i prijateljski. Možemo osećati povećanu potrebu za uspostavljanjem ravnoteže i stabilnosti, jer Vaga je sva u harmoniji i postizanju kompromisa. Kada smo u stanju da jasno komuniciramo sa sobom i svetom oko sebe, biće nam lakše da prođemo kroz izazove, zato mudro koristite svoje reči, razmislite pre nego što progovorite (što je dosadan, standardni savet, koji čini čuda za one koji se sete da ga poslušaju).

Razmatraćemo svoja iskušenja i nevolje iz prethodnog perioda, a takođe ćemo obratiti punu pažnju na ljubavni život i smislene veze i odnose. Vaga je znak koji je povezan sa pravdom, tolerancijom, ravnotežom i ljubavlju i sezona Vage će privući razigraniju energiju, koju treba da prigrlimo ie sledimo. Bićemo radoznali i društveno aktivni, podstaknuti da se zabavimo i opustimo pre nego što počnemo da se spremamo za zimu.

Pročitajte i ovo: Centralne teme ovogodišnjih retrogradnih kretanja Merkura

Unesite u svoj raspored vreme za druženje, recite „da“ svim pozivima, nabavite ulaznice za događaj kome nikada ranije niste prisustvovali, naučite nešto novo i zabavno i pratite tok svoje razigrane energije.

Naravno, zadržite balans i nemojte ostaviti sve, da biste se posvetili izlascima i zabavi – Vaga vas lako može „povući“ svojom tendencijom za odlaganjem i naporom da donese odluku. Vage (sunčev znak) mogu biti toliko zaokupljene potragom za pravičnošću i posmatranjem stvar iz jednog izdvojenog ugla, da ponekad ne stignu tamo kuda su krenule, jer preterano razmišljaju o svakoj tački puta kojim idu.

Sezona Vage može vam doneti nervozu zbog stvari koje ne doprinose vašem ličnom skladu i želećete da eliminišete stvari koje stvaraju dramu ili traumu u vašem životu. Ovo je idealan period za prekidanje toksičnih odnosa, kao i za unapređivanje onih važnih i smislenih, koje već dugo negujete, ili koje ste tek započeli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tara Milk Tea (@taramilktea)

Imajte u vidu da je u toku retrogradno kretanje Merkura – Sunce u Vagi i retrogradni Merkur se sreću 23. septembra, kreirajući astrološki aspekt Kazimi i to je najbolji dan retrogradnog Merkura. Kazimi se dešava kada je neka planeta udaljena samo jedan stepen od Sunca, što stvara moćnu energiju. Tada smo u stanju da razmišljamo i vidimo jasnije i kreiramo ambiciozne planove za budućnost. Tog dana, obratite pažnju na svoje misli, razgovore, intuiciju i znakove Univerzuma, jer ste na putu napretka.

Pročitajte i ovo: Izazovi koje donosi retrogradni Uran

Još jedan poseban momenat na koji treba da obratite pažnju je 22. oktobar, poslednji dan sezone Vage, kada i Venera stvara Kazimi sa Suncem. Pitanja srca i naši najvažniji odnosi biće tada u centru pažnje. Ako ste razmišljali o tome da li da uložite svoje vreme u određenu vezu, ili ne, tog dana možete imati jasan uvid. Primetite i ljude koji se pojavljuju u vašem okruženju u vreme planetarnog poravnanja, teme i razgovore koje vodite sa njima, ili koje svi oko vas vode. Na ovaj način mogli biste da steknete uvid u to šta je sledeće što želite i treba da uradite.

Ova sezona Vage donosi tople, udobne i bezbedne vibracije jeseni. Dobre stvari će se događati, zato sarađujte sa Univerzumom, budite dobri prema sebi i brinite pre svega o sopstvenom blagostanju.

Naslovna fotografija: instagram.com/taramilktea

Brankica Milošević

Comments