Ispostavlja se da su uvođenje zdravih navika u život i sprovođenje dobrih odluka najteže stvari na svetu. Kad god sebi obećate nešto i pokušate da se disciplinujete, jer znate da je to dobro za vas, da time činite pravu stvar za sebe, nekako vam uspe da se pobunite i uradite suprotno. Izdržite – niste sami u toj borbi, skoro svako ima u svom iskustvu mučenje sa sindromom „počinjem od sutra“. Računajte na samosabotažu i umesto da se ljutite na sebe, smejte se svojim slabostima koje ćete prepoznati u ovom tekstu.

Odete u prodavnicu i kupili ste sve što vam treba da spremite sebi zdrav obrok, ali kad dođete kod kuće shvatate da ste suviše umorni i gladni i da vam nije do spremanja, pa pojedete ono što nađete u frižideru, ili naručite picu. Namirnice će izdržati do sutra, a tada ćete ih spremiti, naravno.

Kad je to „sutra“ došlo, ispostavilo se da je prošlo mnogo više vremena nego što zeleniš može da izdrži u frižideru, gde se pretvorio u nešto ljigavo, što ste morali da bacite. Fuj. Eto, nije vam se dalo. Nema veze, sutra ćete kupiti novu turu povrća i odmah ćete ga spremiti.

Probudili ste se sa namerom da prvo idete u teretanu, ali napolju je tmurno i kišno – dan je stvoren za spavanje. Ići ćete sutra. Ili kad vreme bude lepše, kad se budete osećali energičnije.

Prošli vikend je bio promašaj i lepo ste rekli sebi da nikad više nećete ići na takva mesta, sa takvom muzikom, ili na žurku sa tim ljudima, jer to nije bio provod, nego mučenje. Bolje da ste ostali kod kuće i gledali neki film. To ćete uraditi sledećeg vikenda, sigurno. (Pogodite šta se događa sledećeg vikenda!)

Rešili ste da štedite. Da planirate budžet. Ali, ovog meseca prosto imate suviše izdataka i nemate od čega da uštedite, niti šta da planirate. Ok, sledećeg meseca ćete postupati promišljenije i isplaniraćete svoje troškove. Ima vremena za taj mentalni napor.

Comments