S početkom pandemije kupci su se bacili u potragu za odevnim komadima koji će biti prilagođeni obavljanju svakodnevnih obaveza, ali će im istovremeno pružati udobnost i biti jednostavni za kombinovanje. Skinny jeans je out, a komforne pantalone su najveći hit sezone koja je pred nama. Novi “it” komad je par pantalona koji možete pronaći u ormaru svog brata ili dečka, a modne piste ove jeseni bile su pune različitih outfita čija su glavna zvezda bile baš one. Pored toga, ovaj trend je već neko vreme dominantan na ulicama modnih prestonica, što se moglo videti i tokom poslednje Nedelje mode.

Jedan od najpopularnijih komada iz Chanelove poslednje kolekcije jesu pantalone baggy kroja koje su, osim u klasičnom džins izdanju, predstavljene i u varijanti od pink somota, a umesto kaiša oko njih su se nalazile mikro tašne. Balenciaga je ovaj trend odlučila da uklopi sa klasičnim košuljama i kreira svakodnevne outfite, dok je isti komad dobio elegantni twist na reviji Alberte Ferreti koja je široke pantalone od nežnih materijala kombinovala sa krop topovima, naglašavajući ženstvenost.

Fendi je predstavio pantalone koje su toliko široke da su se sve vreme vukle po podu, dok je Louis Vuitton predstavio urbanu, streetstyle verziju. Brend The Row koji se donekle može i smatrati začetnikom ove relaksirane siluete koja dominira u njihovim kolekcijama još od nastanka brenda, prezentovao je nove komade u kombinaciji sa oversize kaputima i košuljama. Dajući svoj lični pečat, svi brendovi su bili saglasni da su ove pantalone apsolutni hit sezone, a sigurno je da će svako pronaći svoj omiljeni komad, kakav god njegov lični stil bio.

Comments