Ne možemo da ne primetimo da je u poslednjoj deceniji postalo moderno vraćanje trendova. “Reciklira” se ono šta se nosilo od šezdesetih godina pa do dvehiljaditih – pa se vi pronađite u onome što vam najviše odgovara. Kako se vraća moda, tako se vraćaju i trendovi frizura, tako imamo ponovo mullet frizuru (za koju smo mislili da se nikad više neće vratiti), a ponovo je u trendu razbarušena, pomalo neuredna i slobodna frizura kakvu je imala Jane Birkin.

Znate sigurno ko je Jane Birkin. Ako je ne znate po imenu, onda je sigurno znate po pesmi Je T’aime… Moi Non Plus. Možda vam je poznato ima Serge Gainsbourg? Ova pevačica/glumica je bila u vezi sa njim. Zaista je bila big deal šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Sada su njene šiške big deal i Birkin torba koja je postala popularna upravo zbog nje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Birkin (@jane.birkin)

No, kakve su to šiške? To su šiške koje izgledaju pomalo tršavo, nonšalantno ošišano, kao da ste stali ispre ogledala i bilo vam je dosadno pa ste rešili da ih skratite, pa ste onda neočešljani izašli na ulicu. One su kul, bez ikakve namere da budu kul – što je ujedno i jedna od glavnih osobina francuskog stila. Ove šiške možete nositi na nekoliko načina.

Nedovršene

Skratili ste šiške ali ih niste kratili lenjirom, nije svaka dlaka jednaka, neki pramenčići su malo duži. Uz sve to niste ih isfenirali, nego ste ostavili da se prirodno osuše, pa su zato malo tršave i “svaka dlaka vodi svoju politiku”. Da, upravo takav efekat može biti neodoljiv i preseksi, samo je bitno da znate kako. A evo i primera kako to može izgledati:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Violette (@violette_fr)

Sa volumenom

Volumen šiški je veoma bitan da biste postigli efekat kakav želite, jer ako su šiške prilepljene za čelo, izgledaće samo neuredno, a da ne govorimo o tome koliko će se brzo mastiti. Ukoliko vaše šiške nemaju prirodan volumen preporučujemo da stavite vikler i ostavite de se prirodno osuše, ili blago prosušite fenom dok nisu većinski suve, a onda ostavite da se suše prirodno.

P.S. ne možete reći da devojka sa fotografije ne izgleda kao prava Parižanka.

Razdeljene

Šiške koje se dele po pramenovima, takođe, mogu izgledati veoma seksi. Uz to i čitava kosa treba da bude ošišana u sličnom stilu. Uglavnom je to razdeljak na sredini i blagi stepeni. Ništa kada je u pitanju Birkin firzura nije pod konac, zato sklonite peglu, figaro i fen i dajte svojoj kosi da diše.

Podeljene na sredini

Kako se deli razdeljak na sredini, možete i vaše šiške osušiti tako da se dele na sredini i čitav look će odmah izgledati drugačije. Naglasili bismo samo još jednu stvar u vezi ovih šiški, one su uvek dugačke, na granici da upadaju u oči. To znači da ćete ih morati često skraćivati kako biste održali njihovu dužinu, te ako ste vešti sa makazama to možete raditi i sami.

No, za prvo šišanje, ipak preporučujemo da se obratite frizeru koji će vam oblikovati šiške, a na vama ostaje samo da pratite već ošišane linije.

Naslovna fotografija: instagram.com/jane.birkin

Jovana Petković

Comments