Ako želite da budete in i ove sezone promenite svoju frizuru, najbolje rešenje su šiške! Ukoliko još niste sigurni, inspiraciju možete pronaći u nekoj od ovih poznatih dama!

Dragi moji, ove poznate ljepotice, kada je u pitanju frizura, nikada ne griješe. Njihove frizure izgledaju stalno dotjerano i mi znamo da iza toga stoji čitav niz profesionalaca. Međutim, to ne mora značiti da se i mi, “obični smrtnici”, ne možemo potruditi da izgledamo tako. Frizure sa šiškama su svakako veoma zahtjevne, ali postoje i one koje nisu toliko komplikovane za održavanje. Pogledajte sledeće slike i sami procjenite koje biste vi poželjeli da imate! Možete se odlučiti za ravne šiške, kose, kratke, asimetrične, ali prije svega morate voditi računa o obliku svog lica!

Šiške oštrih linija

Najpopularnije su šiške oštrih linija – ili veoma kratke ili one duže – svejedno je! Moderne su i guste šiške, koje najbolje stoje na dugoj kosi, ali mogu se praktikovati i na frizurama srednje dužine. Djevojke koje imaju dugu kosu nikada neće pogriješiti kada su u pitanju šiške. Pogledajte kako to nosi prelijepa Džesika Bil (Jessica Biel)!

Ravne šiške kod Jessice Biel slika 1 Šiške su ponovo u trendu

Savršena frizura, kao i uvijek!

Uvijene šiške

Uvijene šiške su univerzalna frizura. One prate sve oblike lica i veoma su zahvalne sa održavanje. Takođe, one se ne moraju šišati, već ih možete oblikovati uvijačem. Njih možete namjestiti na razne načine, tako da ističu ono najljepše na vašem licu – vaše oči!

Dženifer Lopez Šiške su ponovo u trendu

Prilagodljive svakom obliku lica!

Kratke šiške

Kratke šiške će savršeno stajati na ovalnom, okruglom i srcolikom obliku lica. One su idealan recept za podmlađivanje. Međutim, morate paziti i na svoj oblik lica prije nego što se odlučite za ovakav izgled. One posebno naglašavaju jagodice kod žena sa okruglim licem.

Kate Holms Šiške su ponovo u trendu

Za slatku Kejti Holms kratke šiške su pun pogodak!

Duge šiške

Duge šiške imaju dobre i loše strane. Prije nego što se odlučite na ovaj korak, morate dobro procjeniti da li je to baš ono što vama odgovara ili ste samo vidjeli u nekom časopisu. One su veoma zahtjevne za održavanje, naročito za dame kojima kosa nije prirodno ravna. Da bi izgledale uredno, potrebno ih je fenirati svakodnevno. Ako ste hrabre i spremne da trpite sve zbog ljepote, onda možete nositi ovu frizuru kao Naomi Kembel (Naomi Campbell).

Duge šiške kod Naomi Campbell slika 4 Šiške su ponovo u trendu

Ovoj tamnoputoj ljepotici duge šiške idealno pristaju!

Razbarušene šiške

Dženifer Eniston (Jennifer Aniston) je primjer kako možete nositi šiške i bez mučenja da ih stalno fenirate i razmišljate da li će se uviti ili ne. Ovo su neobavezne šiškice koje izgledaju odlično svaki dan bez imalo muke. Izgledaju slatko i prekrivaju nedostatke vašeg lica. Ako nemate vremena svako jutro za feniranje, onda su one idealan izbor i pristaju skoro svakom obliku lica!

Razbarušene šiške kod Jennifer Aniston slika 5 Šiške su ponovo u trendu

Ova ljepotica zna da spoji lijepo i korisno!

Šiške i kratka kosa

Ako imate kratku kosu, šiške su neophodan detalj. Čak i one najmanje daju jednu dozu ženstvenosti i opuštenosti koja često nedostaje kratkim frizurama. Najbolji izbor jeste da one budu bar malo duže od kose, kako biste postigli upečatljiv izgled.

Šiške i kratka kosa slika 6 Šiške su ponovo u trendu

Šiške kao neophodan dodatak za dame sa kratkom kosom!

Asimetrične šiške

Dobro poznata “bob” frizura i asimetrične šiške koje idu zajedno sa njom. Ova kombinacija uvijek izgleda glamurozno i šik. Nažalost, svjesni smo koliko je ona zahtjevna za održavanje. Jedna od mana je što ona uvijek mora izgledati uredno i potrebno vam je malo više vremena nego za bilo koju drugu. Ali ako ne žalite svoje vrijeme, odlučite se za njih i uvijek ćete biti u trendu kao Viktorija Bekam (Victoria Beckham)!

485339 10200887941181053 1943367486 n Šiške su ponovo u trendu

Njena frizura izgleda besprijekorno. Kod nje nisu dozvoljene greške kada je u pitanju izgled, a naročito frizura!

Kose šiške

Klasične šiške koje se nose u stranu i daju vašem licu uredan izgled. Odgovaraju svakom obliku lica, i lako ih je održavati. Mogu se fenirati u stranu, uviti ili samo počešljati – uvijek će izgledati lijepo. Kejt Midlton (Kate Middleton), jedna od najstilizovanijih dama današnjice, često praktikuje ovaj izgled!

Kose šiške kao kod Kate Middlton slika 8 Šiške su ponovo u trendu

Princeza Kejt - simbol elegancije i glamura!

Ovo su neke od najpopularnijih frizura sa šiškama za koje se možete odlučiti. Na vama je izbor!


Nina Mojević – studira novinarstvo i želi da postane uspješna u svojoj profesiji jednoga dana. Vjeruje da uporni ljudi dobijaju sve što naume!

Comments