Svi lažemo, na dnevnom nivou. Iz ljubaznosti, iz potrebe da zaštitimo svoju privatnost, iz potrebe da pronađemo izgovore za ono što ne želimo da uradimo ili opravdamo ono što radimo. Ne možemo sebi da zabranimo da lažemo, ali možemo da budemo svesni svojih motiva i neke laži stvarno možemo da izbacimo iz upotrebe.

Uradiću to sutra

Ti naravno znaš koliko te mrzi da to uradiš ikada, ili koliko ne želiš da to uradiš i nadaš se da ćeš i sutra zaboraviti. Ali znaš i kada je neophodno da uradiš nešto što te mrzi i prema čemu imaš otpor i onda je mnogo konstruktivnije osmisliti kako sebe da na to podsetiš, motivišeš, nagovoriš, nego da prosto odložiš za sutra, sa očekivanjem da će sutrašnje obaveze i dnevni ritam to potpuno istisnuti iz tvog mozga.

Svejedno je

Nikada nije svejedno i kad god nešto kuliraš, samo taložiš ono što će pre ili kasnije postati naboj i pojaviti se kao problem koji zahteva da se sa njim suočiš. Rešavaj stvari i donosi odluke dok ti je još uvek “svejedno” odnosno, dok nisi mnogo uznemirena zbog njih.

blog1 2 Sitne laži koje si dužna da prestaneš da izgovaraš
Comments