Odrasli smo. Kada se to dogodilo?

Da li i vi ovo pitanje često postavljate sebi, a ne znate odgovor na njega? Odrastanje je jedno duže putovanje, koje kada dođe do cilja, deluje malo zbunjujuće. Da li smo odrasli sa 18, 25 ili 30 godina? Ili kada nađemo stalni posao, ili osnujemo porodicu. Šta je pokazatelj odrastanja? Uglavnom to nisu velike promene, već one male koje se često ponavljaju, a da nismo toga ni svesni. Evo nekoliko znakova koji pokazuju da smo odrasla i zrela osoba.

Naučili ste da cenite vrednost novca

Zarađeni novac se ipak malo duže zadrži na vašem računu, i nemate potrebu da ga odmah potrošite. Pored toga, naučili ste da štedite i ulažete u neke vrednije stvari od nekoliko komada odeće, i dobrog provoda. Došao je taj trenutak da vas zanima koliko iznose troškovi života.

View this post on Instagram

Поскольку знаю, что уже давно Доверья к слову меньше, чем к бумажке, Пишу я: «Настоящее дано В том, что люблю я преданно и тяжко. Что обязуюсь до скончанья дней Безропотно служить своей любимой, Что будет страсть моя необоримой И с каждым днем все жарче и сильней!» И с давних дней, воистину любя, Что вызывает у иных сомненье, Подписываю это сочиненье Почетным званьем «Любящий тебя» И отдаю на вечное храненье Тебе, печатью круглою скрепя. ( Расул Гамзатов ) @ssesilya

A post shared by The Shine Magazine (@theshine) on

Vodite brigu o svom telu

Konačno vam do uma dolazi ona rečenica: “Nećete moći uvek da jedete ono što želite, a da se ne ugojite.” Shvatili ste da je ishrana veoma važan faktor, kao i redovna fizička aktivnost, pa ste bez obzira na svoju savršenu liniju ipak malo obratili pažnju na to. Nije samo do onoga što se fizički vidi, već je reč i o zdravlju.

Prihvatili ste sebe

To je onaj momenat kada vas više zanima da se osećate dobro, nego da izgledate dobro. Fokusirani ste na sebe, i umete da vreme sa samim sobom provedete lepo. Iako imate veliki krug ljudi oko sebe, nije vam važno da se uklopite u standarde drugih ljudi, već da budete ono što jeste, i da u tome uživate.

Comments