Iskreno, ja zaista mrzim da sušim kosu fenom! Nije da me brine oštećenje kose toplotom kao moje drugarice koje imaju kosu lošijeg kvaliteta, već je stvar u tome da ja zaista ne mogu da izdvojim toliko vremena koliko je potrebno da mi se sada već prilično duga kosa u putpunosti osuši. Zato, leti uvek perem kosu ujutru i iz kuće izlazim sa mokrom kosom, dok zimi kosu perem uveče, zaspim sa peškirom na glavi i ujutru ne ličim ni na šta. Hm, da, dalo se pretpostaviti…

Uglavnom, ukoliko i sama mrziš sušenje kose fenom, bez obzira na to da li čuvaš kosu od toplote uređaja za stilizovanje ili si samo kao i ja suviše lenja da bi se time bavila, u nastavku otkrij nekoliko načina da stilizuješ mokru kosu kako bi nakon njenog sušenja dobila savršenu frizuru bez ikakvih oštećenja. I da, ovo su načini za stilizovanje koje ćeš moći da primeniš i na ravnu i na prirodno kovrdžavu kosu.

Wet Look

Kako bi kreirala wet look, kosu ostavi da se prirodno osuši 15-30 minuta, a zatim upotrebi neki od omiljenih proizvoda za stilizovanje. Pomade su odlične za ovakav tip frizure jer kosi daju glatkoću i sjaj, bez lepljivog ili pak “hrskavog” osećaja koji mogu da ostave recimo lakovi za kosu. U zavisnosti od tipa kose, možeš da upotrebiš i serum (za look kao da si na plaži) ili, ako imaš kovrdžavu kosu, balzam koji se ne ispira i gel (ova kombinacija uglavnom radi savršeno). Ipak, pre nanošenja bilo kog proizvoda razmisli kako želiš da tvoja kosa izgleda na kraju – skroz začešljana na pozadi ili sa dubokim razdeljkom sa strane? Kada naneseš prozvod za stilizovanje nema menjanja, zato najpre definiši svoju frizuru pa je tek onda namesti. U zavisnosti od toga kakav efekat želiš da postigneš, proizvode za stilizovanje možeš naneti na celu kosu, od korena do krajeva ili samo nekoliko centimetara od korena dok će ostatak ostati suv. 

Ananas frizura

Ovaj način stilizovanja posvećujemo kovrdžavim devojkama! Vlažnu kosu veži u visok rep na temenu, ali nemoj koristiti elastičnu već scrunchie gumicu kroz koju ćeš kosu provući samo jednom, labavo, kako je ne bi “prelomila” na način koji ti se kasnije neće svideti. Ukoliko je tvojoj kosi potrebna dodatna hidratacija, naprskaj je balzamom koji se ne ispira, pre nego što je vežeš. Na kraju, kosu uvij u svilenu ili satensku maramu – ovaj detalj nije samo radi izgleda (koji je, uzgred, jako dobar) već i zbog samog materijala koji zadržava vlagu te sprečava isušivanje kose.

Comments