Verujemo da već svi znate Matildu Djerf i druge skandi ikone sa interneta koje bez napora kreiraju skandinavski street style i dominiraju društvenim mrežama, i izazivaju nam veliku zavist kada je u pitanju moda, svojim jednostavnim pristupom stilizovanja. Zahvaljujući veštom sklapanju slojeva i uvek prisutnom cool osećaju, nordijski influenseri mogu da transformišu jednostavnu košulju i farmerke u nešto potpuno revolucionarno.

Uprkos jednostavnoj “modnoj formuli”, repliciranje skandinavskog stila koji izgleda kao da je bez napora može da zahteva više truda nego što se na prvi pogled čini. Ako ste bez sreće pokušali da rekreirate ležerne autfite na svojim društvenim mrežama, nemojte se plašiti, jer smo sastavili brzi kurs koji će vam odmah pomoći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Pre nego što možete da otelotvorite nordijsku estetiku, morate razumeti osnove skandinavskog stila. U pitanju su, zapravo, dva stila koja se preplići – šik minimalizam i neopterećeni maksimalizam. U Norveškoj i Švedskoj, stil ima tendenciju da izgleda elegantnije i prefinjenije, skoro pariski. U Danskoj, na primer, prihvataju boje, printove i individualnost. Bez obzira na to na koji stil se oslanjate, skandinavski uticaj je vidljiv u svim vrstama estetike. Klasično je, ali nije dosadno, i opušteno je, a da ne izgleda neuredno.

Comments