Alen (Allen Ekman) i Peti Ekman (Patty Ekman) se ovom vrstom umetnosti bave od 1987. godine u njihovoj kući u Južnoj Dakoti u Americi. Skulpturama predstavljaju scene iz života Čiroki Indijanaca. Alen je poreklom delimično iz tog plemena i oboje su veoma zainteresovani za njihovu kulturu.

Vrlo detaljne skulpture izrađuju od specijalnog papira. Period potreban da se napravi jedna skulptura je 11 meseci. Papir stavljaju u specijalne kalupe i odstranjuju vodu iz njega. Uz pomoć raznog alata, razvrstavaju teži i lakši papir, i nakon toga oblikuju umetnička dela. Prvo izrađuju kostur skulpture, a zatim je oblikuju nanošenjem tvrdog i mekog papira.

Neke od njih su u prirodnoj veličini, a neke u razmeri 1:6. Da je ovaj bračni par vrlo talentovan i maštovit, možete i sami da se uverite.

Slika 335 Skulpture od papira

Neverovatni detalji

Slika 429 Skulpture od papira

Indijanka

Slika 624 Skulpture od papira

Žena sa detetom

Slika 913 Skulpture od papira

U pokretu

Slika 1011 Skulpture od papira

Indijanske igre

Izvori fotografija: 4.bp.blogspot.com, beautifullife.info, img38.imageshack.us, amazingdata.com, d1h1on608ffrxf.cloudfront.net, 3.bp.blogspot.com, 1.bp.blogspot.com, d1h1on608ffrxf.cloudfront.net, lh3.ggpht.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments