Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Navikli smo da brinemo, da provodimo dane rasejani, da vrtimo isti film po sto puta, preispitujući neku neprijatnu situaciju i uopšte ne primećujemo koliko nam energije na to odlazi.

Ovo su najčešće slabe tačke, kroz koje gubimo ogromno mnogo psihičke energije, koju bismo mogli kreativno i konstruktivno da upotrebimo za druge stvari, koje nam unapređuju život i zbog kojih se osećamo bolje.

Slabe tačke koje stvaraju odliv energije i sposobnosti 2 e1582211375399 Slabe tačke koje stvaraju odliv energije i sposobnosti

Osećanje krivice sa kojim nismo izašli na kraj

Postoje situacije iz prošlosti zbog kojih se stalno osećamo loše, osećamo krivicu i nemamo priliku da se izvinimo i tražimo oproštaj i onda kažnjavamo sebe, oživljavajući često taj osećaj krivice. Osećanje se javlja zato što nosi neku poruku – traži da bude shvaćeno i prihvaćeno. A krivica traži oproštaj i razrešenje. Najteže je oprostiti sebi, ali je neophodno savladati tu veštinu.

Stalne žalbe umesto akcije

Ponekad se žalimo samo da bismo sebi olakšali, da se malo ispraznimo. Ali ako se to često dešava, da samo ponavljamo svoju priču, bez ikakve akcije i pokušaja da nešto promenimo, da nešto učinimo, da napravimo drugačiji pristup, da prihvatimo stvari koje ne možemo da promenimo, tim žaljenjem samo obnavljamo osećaj uskraćenosti i bespomoćnosti. Dajemo energiju tom osećanju koje nas blokira, vrtimo se u krug, sami sebi onemogućavamo da se maknemo sa mesta na kome nam nije dobro.

Editors choice