Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Da se onolika količina Rijane na mom News Feed-u mogla nazvati nekako idealna reč bila bi: spamovanje. Izašao je spot za “S&M”. To je to. Krenula je Rijanomanija.

rijana2 S&M Rihanna

Kada je snimila spot za pesmu “Rude Boy” nastalo je pravo osveženje. Veselo, šareno i totalno ide uz pesmu. Spot za “Only Girl In The World” je takođe na adekvatan način oslikavao pesmu. “What’s My Name?” – preslatko. A od S&M smo zanemeli. Riri kao domino dama koja šiba muškarce bičem, simulira oralni seks sa bananom i šeta Perez Hiltona kao kera (ok, priznajem u ovoj sceni sam uživala). Ako kažem da je spot već zabranjen u 11 zemalja, a MTV razmišlja o cenzurisanoj verziji, nema potrebe da postavljam pitanje da li je ipak malo preterala.

rijana3 S&M Rihanna

Sudeći po komentarima prvi utisak je da je spot nepotrebno preteran bojama, scenama i samom Rijanom zapravo. Prenosim komentar sa Twitter-a: „Jel’ moze neko da kaže Rijani da nam je jedna Lejdi Gaga i previše? Hvala.“ Gledajući malo podrobnije spot shvatam da su scene zanimljive i maštovite uzimajući u obzir tematiku pesme, ali samo kao individualne. Ovako na gomili čine kolektivno stanje kiča i jeftinoće.

rijana7 S&M Rihanna

U psihologiji stvaralaštva postoje dva nivoa originalnosti, viši i niži. Niži nivo originalnosti podrazumeva da je originalno sve ono što se prvi put javlja kod određene ličnosti, dok viši nalaže da je originalno samo ono što se prvi put pojavljuje u svetu. Recimo da Lady Gaga pripada(la) onom višem nivou originalnosti s obzirom da je prva započela jedan novi pravac modernog stvaralaštva. Ali kako se svi trude da prevaziđu jedni druge dolazi do problema. Nemaju više šta novo da prikažu i kao rezultat imamo jedan ovakav izluđen spot. A bila je slatka u “Pon de Replay” kad je se setim…

rijana5 S&M Rihanna

Za prođu pesme se ne brinem, jer je postala hit i pre nego što je snimljen video. Što se spornog spota tiče namera je očigledno bila da niko ne ostane ravnodušan. I nije. E sad, da li naša slatka Riri želi da nas provocira i digne prašinu ili zaista više ne zna šta će da uradi sa sobom, s obzirom da spotove štancuje na svaka dva meseca; ili možda želi da ruši tabue? Elem, nama ostaje da (ne)razmišljamo. Dok mi to radimo uz neprestano gledanje videa, Riri i Vevo slatko uživaju.

Šta Vi mislite o spotu za S&M?


Tara Tomović je studentkinja novinarstva i najveći beogradski hedonista. Optimistična plavuša koja jedino zaljubljenost u Anthony Kiedisa nije prerasla. Totalno drugačija od drugih. Moto: “Energy flows where your attention goes.”

Editors choice