Volim što živim u vremenu kada je šminka sve rasprostranjenija i što nije više samo pitanje lepote ili prikrivanja “mana”, već služi da se apsolutno i kompletno izrazimo i prikažemo svoju estetiku i umetničku stranu. I mada sama nisam bila preveliki makeup egzibicionista, osim kada sam kao tinejdžerka skoro svakodnevno nosila smokey eyes i eyeliner u stilu Amy Winehouse, uvek su me inspirisale žene koje znaju da od svog lica naprave malo umetničko delo. Jedna od njih, i mogla bih čak da kažem, u poslednje vreme meni omiljena je – Juliana Horner.

Kada pogledam Julianu, prvo što pomislim je kako je ona neobični spoj makeup estetike Grace Jones ili Davida Bowie-a iz ere Ziggy Starduste-a i digitalnog futurizma lepote, tog amorfnog izgleda lica koji dobijamo korišćenjem instagram filtera. Jedinstvena je pojava na makeup sceni, i svakim novim lookom uspe iznova da me iznenadi i učini da poželim da ga prekopiram i takva izađem iz kuće tog dana. Sama je, kada su je u više navrata pitali da li svoje lice transformiše filterima ili voli da ga fotografiše prirodno i samo našminkano, nonšalantno rekla kako nema potrebe da se odluči za jedno ili drugo.

“Volim prirodna lica, volim lica sa filterom, sva lica su lepa.”

Juliana je po obrazovanju dizajner tekstila, ali svoj senzibilitet najviše voli da prikazuje kroz šminku. Tako je, slušajući svoje potrebe, oformila brend i liniju šminke pod nazivom Claropsyche. Njena makeup linija izdvaja se po paleti vibrant, neon i osnovnih boja, koje su često prisutne u njenim makeup lookovima. Takođe, pored palete intenzivnih boja, prepoznatljiva je i po neobičnom i slobodnom stilu šminkanja, koji postaje trend na instagramu.

Comments