Činjenica je da žene uživaju u šminkaju i da u svakom trenutku žele da izgledaju besprekorno, međutim, to nekada može da ode u sasvim drugom pravcu te da svoje lice potpuno zamaskiraju nepotrebnim slojevima i količinama. Teški slojevi pudera, lažan ten i napadna šminka su odbojni svakom muškarcu i čak 90% njih se složilo da je za prvi sastanak najbolja ona šminka koja samo naglašava prirodnu lepotu žene. Zaboravite na crveni karmin, ma koliko on izgledao seksi, na jarka rumenila i fluorescentne nijanse koje su vam se učinile neodoljivim na modelima u nekom magazinu. Zavirite u naredne redove i saznajte kakvu šminku bi trebalo da zaobilazite u širokom luku kada je u pitanju prvi dejt.

Sjaj za usne

Odmah da se ogradimo, ne u potpunosti. Malo sjaja za zavodljive i punije usne nije na odmet, ali ukoliko ste planirali poljubac, a sigurno jeste, pazite da ne preterate. Još nešto: popravljanje šminke za vreme sastanka nikako nije privlačno osim ako je sve krenulo nizbrdo pa dodavanjem sjaja želite da mu pošaljete jasnu poruku.

Šljokice

Oprezno! Teška šminka u kojoj dominiraju šljokice svakako nije najsrećniji izbor mejkapa za prvi sastanak. Umesto toga nanesite senku koja u sebi sadrži blagi sjaj  i lepotu svojih očiju stavite u prvi plan. Manje je više – to smo odavno naučili.

1 Girl with natural makeup Šminka koju treba da izbegavate na prvom sastanku

Čak 90% muškaraca se složilo da je za prvi sastanak najbolja ona šminka koja samo naglašava prirodan izgled žene

Previše bronzera

Da, blagi sjaj kože, svežina i isticanje kontura lica pomoću bronzera je sasvim ok ukoliko to radite na pravi način. Ali kada nijansa bronzera odudara od vašeg prirodnog tena, znači da ste u problemu. Ne samo da ste preterali u nanošenju istog već ste i sebe doveli u situaciju da izgledate neprirodno.

Previše ajlajnera

Ukoliko niste sigurni šta je najbolje rešenje, držite se klasike. Tanka, precizno izvučena linija duž gornjeg kapka sasvim je dovoljna da istakne oči. Nema potrebe da potpuno uokvirite oči, nije seksi, nije ni privlačno. Ako nije ni identično nanešeno – još gore.

2 Girl with too much makeup Šminka koju treba da izbegavate na prvom sastanku

Lažan ten i napadna šminka odbijaju muškarce

Jarke boje

Prvi sastanak svakako nije najbolji trenutak da eksperimentišete intenzivnim senkama ili neon ruževima koji su u trendu ove sezone. Efektna šminka jeste moderna, ali ne želite da izgledate kao klovn. Opet, držite se neutralnih tonova, ne možete da pogrešite.

Veštačke trepavice

Veštačke trepavice su sasvim ok i ukoliko znate da ih nosite, nema nikakvih problema. Međutim, za ovakvu priliku vam zaista nisu potrebne. Dobra maskara i samo nekoliko poteza četkicom učiniće da izgledate lepo i prirodno.


Aleksandra Dejanović je studentkinja novinarstva, uvek nasmejana i pozitivna. Obožava kafenisanje sa prijateljima i čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom.

Comments