Februar je, hladno je, svi se žale na sneg, nikome se ne izlazi iz kuće. Upravo takvo raspoloženje je savršena prilika za izlazak iz jednoličnosti i uživanje čak i u mesecima zime. Zato, ugrejte se osmehom i vedrinom, pa vam spoljašnja hladnoća može samo prijati. A ideje za šminkanje koje smo vam pripremili nikako ne mogu da odmognu dobrom provodu.

Dnevna idila

Osmelili ste se da izađete na svež vazduh, makar i nakratko? Šetnja vašim dragim, zavejanim gradom svakako će vam prijati, a još ako je provedete u društvu voljene osobe, minus se brzo pretvara u plus. Snežne pahulje, svežina zimskog vazduha, a kasnije topla čokolada i neko da vam ugreje ruke – može li išta biti romantičnije? Jednostavne radosti traže jednostavnu šminku – držite se nude nijansi i prirodnog izgleda za ovu priliku. Nanesite podlogu na celo lice i blagim rumenilom naglasite jagodice. Za usne i oči odaberite nežne bež tonove, pri čemu sredinu kapka prekrijte svetlijom, a krajeve oka blago naglasite nešto tamnijom nijansom.

slika 46 Šminka? Ljubav je boja na mom licu

Nežnost je u osnovi romantike

Tiho veče

Zimsko vreme nam pruža tišinu i mir kao nijedno drugo godišnje doba. Kao da je sve prigušeno velikim belim prekrivačem, a svet postoji samo za vas. Bilo da se odlučite za mirnu večeru kod kuće ili romantični izlazak, za ovu priliku potrebna je nešto jača šminka. Na kapcima zadržite svetlu, golu nijansu i samo nekoliko slojeva maskare. Ovog puta naglasak je na jarkocrvenim usnama, koje zrače senzualnošću, bojom koju zovu boja ljubavi. Karmin nanesite četkicom radi preciznijeg nanošenja i duže trajnosti.

slika 57 Šminka? Ljubav je boja na mom licu

Elegantna i ženstvena

Uzbudljivi izlazak

Nekad deluje kao da romantiku čine samo stidljivi osmesi i skriveni pogledi. Međutim, kada se u tu priču uključi i strast, sjaj i muzika koja vas pokreće dobar deo noći, rezultat teško može da razočara. Ukoliko se odlučite da proslavite svoju zaljubljenost, ljubav, dopadanje na malo drugačiji način, ne zaboravite: dvoje su i dalje par, čak i u društvu. Pored tečne podloge i rumenila, nanesite i korektor ispod očiju i u spoljašnji ugao oka. Potom razmažite korektor od spoljašnjosti oka ka slepoočnici – ovo će dati vašim očima zavodljiv, mačkast izgled. Izaberite tamne, dramatične nijanse za očne kapke, od sive do crne. Krenite sa belom nijansom od unutrašnje strane kapka ka sve tamnijim bojama, kako dolazite do ivice oka. Uokvirite oči crnim ajlajnerom i nanesite maskaru. Usne možete naglasiti po želji, preporučljiv je karmin u boji mesa.

slika 66 Šminka? Ljubav je boja na mom licu

Romantika ima i divlju stranu

Izbor zavisi samo i jedino od vas. A ukoliko se ne odlučite ni za jedan od ponuđenih, ni to nije strašno, boja onoga što osećate iznutra dovoljno ulepšava svako lice.


Tamara Popović voli lepršavu poeziju koliko i strogu nauku, sjaj umetnosti koliko i čari svakidašnjice. Uvek na pola puta između konkretnog i apstraktnog, ne podnosi ekstremizam ni isključivost u bilo kom smislu. Uvek ima nešto da doda, što ume mnogima da oteža život, između ostalog i njoj samoj.

Comments