Šminka osim za ulepšavanje, može da posluži za mnoge kreativne stvari, pa tako i da vešta ruka šminkera na licu ili telu čoveka napravi pravo umetničko delo. Slikarski alat se lako može pretvoriti u alat za šminkanje, a sve ovo povodom Noći veštica. Evo ideje kako osmisliti originalan kostim. Ovo su neobične maske koje bi savršeno upotpunile vaš outfit za 31. oktobar. Možete biti šta god poželite, od strašnog filmskog lika do zastrašujuće lutke. Ovo je sve samo ne običan kostim za prerušavanje. Nanošenjem šminke se može stvoriti neverovatan izgled. Mnogo detalja ima ulogu u ovom prerušavanju. Tu su veštačke trepavice, mnogo šminke i samo ovde je dobrošao puder u velikim količinama. Ovo je tutorijal koji vam može dobro doći ako ste željni kreativnosti, ali i mnogo toga drugačijeg. Videćete seksi izdanja, pa čak i ona koja su sve samo ne to. Evo ko se sve našao na našoj listi.

Šumska vila

Ovo je tutorijal koji vas pretvara u slatku zelenu devojčicu. Tako je girly. Ako ste ikada maštali ili kao mali želeli biti vila, evo prilike. Ona ima lišće u kosi, dugačke trepavice, cirkone kod očiju. Fokus je baš i na očima. Sva je mila i umiljata. Ipak, po tutorijalu se vidi koliko truda je potrebno da ona nastane. Vredi, zar ne?

Jeziva lutka

Ponekad lepe stvari umeju da budu i zastrašujuće. Ono s čim ste se od malih nogu igrale može da poraste i pretvori se u “bad doll”. Ne, nije magija ušla u nju, već je šminka uradila svoj posao. Najveći utisak ostavljaju ožiljci oko usana, koji, kao da su pravi. Možda je za ovo prerušavanje potrebno malo više vremena, ali sigurno je da ćete ostaviti trajan utisak na druge.

Kleopatra

Proglašena za najbolju ideju za Noć veštica. Ovo je jedna od maski koja je manje nametljiva i zastrašujuća. Jeste da privlači pažnju količinom šminke koja je naneta na lice, ali je to u stvari normalna šminka sa akcentom na oči. Pogledavši tutorijal, rekli bismo da često srećemo u gradu slične Kleopatre koje nisu krenule na Noć veštica već im je to stalna šminka. Ipak rade to zarad žestokog i zavodljivog  pogleda. Pravi seksepil uz pomoć šminke za ovu posebnu noć.

Strašna lobanja

Videvši snimak u početku nisam ni pomislila da se ispod sve te šminke krije ženska osoba. Ima potpuno autentičan izgled lobanje. Ne da se uvideti razlika. Ovo je daleko složeniji rad od prethodnih, pa ga slobodno možemo nazvati umetničkim delom. Ukoliko voliš zastrašujuće i originalne stvari, evo jedne takve.

Pop-art devojka

Evo jednog zabavnog i interesantnog modela za ljubitelje pop- art stripa. Efekat devojke koja plače se može lako postići. Zato je ovo jedan od lakših načina. Karakteristične su i crvene tačke po licu koje predstavljaju boginje. Opremite se šminkom, jer vreme je za bojenje.

Slatka lobanja

Malo manje strašna od prethodne lobanje, jer igra na kartu seksepila i lepote. Naglašavaju se crte lica i oko njih se stavljaju srca i slatki detalji. Perika je neizbežna. Do ovakvog izgleda potrebno je nekoliko sati. Zato počnite na vreme da Noć veštica ne bi prošla bez vaše završene maske.

Isterivač

Strašno, strašno. Ukoliko želite da nekoga isprepadate, ovo je najbolji izbor. Red bi bio da se opremite zelenom i maslinastom senkom, jer će vam biti potrebne u izobilju. Neka se ostali naježe stvorenjem koji je ispred njih. Ne zaboravite da nacrtate ožiljke.

Zombi devojka

Evo još jedne kombinacije seksepila i strašnog. Odlična šminka začinjena sa malo krvi koja curi niz lice.Tamnocrveni karmin je neizostavan. Ajlajner i mačkasti izgled takođe. Konačno, stavite i prirodni cvet u kosu koji će na kraju večeri uvenuti. To je i poenta ove priče. Upotrebite ovu šminku i pokažite svoju opasnu stranu.

Seksi mačkica

Ovaj tutorijal bi se dopao mnogim devojkama, jer mnoge to i žele da postanu, prave mačkice. Evo prilike, samo pažljivo pogledajte sledeći snimak. Malo veštačkih trepavica, malo tačkica, mnogo crne šminke i šetaćete gradom govoreći: mjau. Najteži deo ove šminke je gepard print na očima. Fantastičan izgled postiže se docrtavanjem brkova.

Sali iz košmara pre Božića

Budite lik iz strašnog filma. Što da ne baš ovakav? Potrebno je samo malo umeća i mnogo truda i šminke. Čak i oni koji nikada nisu pogledali ovaj film, zavoleće ovaj predlog, jer je zaista zanimljiv i prepoznatljiv kostim. Naglašene, velike oči i zelena maska pretvoriće nekome ovu noć u pravu noćnu moru.

Nadamo se da su vas ovi primeri bar zabavili, a ako su pokrenuli maštu u vama, tim bolje.  Vreme je za Noć veštica.

Izvor fotografije: telegraf.rs


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Comments