Devojčice, u moru igračaka koje danas postoje na tržištu, verujemo da i dalje volite da se igrate Barbikama.

Barbikino puno ime je Barbara Millisent Roberts i “rođena” je 9. marta 1959. u Vinskonsinu. Prvo je predstavljena kao tinejdž manekenka, ali od tada joj je dodeljeno više od 150 profesija. Ona je promenila i više od 40 nacija i sarađivala sa više od 75 najpoznatijih modnih dizajnera.

Svake tri sekunde negde u svetu proda se jedna Barbi lutka.

Lutka koja predstavlja idealnu ženu, dugih nogu, plave kose i uskog struka, predstavlja omiljenu igračku devojčica još od svog nastanka.

Barbie3 0 0 Snimi ovo: Barbi sa guzom poput prosečne žene

Međutim, retko koja žena može izgledati poput ove lutke. Zato je umetnik Nikolaj Lam napravio Barbi lutku koja izgleda kao realna, prosečna žena.

Ova lutka je niža, ima širi struk i veću guzu. Takođe, ona ne stoji na prstima kao stari model ove lutke, već celim stopalom, čvrsto stoji na zemlji.

Lam planira da napravi i više tipova ove “normalne” Barbike. Neće svaka biti plava, već će postojati verzije sa različitom bojom kože i kose. Ono što će im biti zajedničko jeste da će sve imati normalne proporcije tela.

Barbie1 0 Snimi ovo: Barbi sa guzom poput prosečne žene Barbie4 0 Snimi ovo: Barbi sa guzom poput prosečne žene

Zašto je sve ovo uradio? Nikolaj kaže da je želeo da pokaže da je prosečno – prelepo!

Da li će devojčicama biti privlačnije da se igraju ovom realnijom verzijom lutke ili će i dalje majkama tražiti da im kupe “devojku iz mašte”, još ćemo videti.

Ono u šta smo sigurni jeste da su kolekcionari ovih lutaka već nabavili svoj primerak.

Lenka Gatić

Comments