U svečanoj sali Starog dvora u Beogradu, danas su dodeljene po 21. put nagrade Diskobolos, u organizaciji JISA – Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije.

Zamenik gradonačelnika grada Beograda Andreja Mladenović prisustvovao je dodeli nagrada i priznanja, a na samom početku je podsetio sve prisutne na značaj informatičkih dostignuća kao i na to koliko nam ona menjaju način života i kvalitet rada.

srpska naucna televizija priznanje 1 Specijalno priznanje Srpskoj naučnoj televiziji (SNTV)

Diskobolos nagrade su se dodeljivale u kategorijama: proizvodnja, projektovanje, upravljanje, društvene delatnosti, finansije, zdravstvo, obrazovanje, usluge, televizijske emisije i veb ostvarenja.

Ovom prilikom je posebno priznanje za svoj doprinos društvu dobila i Srpska naučna televizija (SNTV), čijim predstavnicima je nagradu uručio gospodin Sava Savić, zamenik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije i tom prilikom naglasio veliki značaj jedinstvenog u Srbiji, neprofitnog i kulturno-obrazovnog nevladinog projekta mladih akademaca i entuzijasta – Srpske naučne televizije (SNTV).

srpska naucna televizija priznanje 2 Specijalno priznanje Srpskoj naučnoj televiziji (SNTV)

SNTV postoji već tri godine, i promoviše obrazovanje, nauku, kulturu, a uređuju je mladi akademci, naučnici i umetnici Srbije okupljeni oko ideje da nauka, umetnost i obrazovanje zauzmu svoje zaslužno mesto u medijskom prostoru Srbije.

Srpska naučna televizija se može pratiti putem mnogih kablovskih TV operatera širom Srbije, Crne Gore i BiH, a svoje emisije oni dele sa javnšću putem YouTube kanala na kome se može naći mnoštvo interesantnih serijala i emisija iz sveta prirodnih i drustvenih nauka kao i o dostignućima naših naučnika i umetnika.

Comments